• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Curaçao in de ban van Nederlands bezoek

 

 

 

Deze maand waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op bezoek op Curaçao. Hun bezoek stond in het teken van Dia di Bandera, de dag van de vlag, en tevens een viering van het feit dat de eerste eilandsraad van Curaçao bijeenkwam in 1951. Verder hebben de minister-presidenten Rutte en Rhuggenaath gezamenlijk het initiatief genomen voor het houden van de investeringsconferentie ‘Bon Bini for business’. Wat gebeurt er allemaal?

De koning onthulde samen met Minister Martina de nieuwe grote megapier, die de naam Tula draagt en live werd uitgezonden op Facebook. De pier geldt als nieuwe aanlegplek voor enorme cruiseschepen. De onthulling was tevens een eerbetoon aan de leider van de tot-slaaf-gemaakte mensen, die in 1975 een opstand met de dood moest bekopen. Een mooi moment 155 jaar na de afschaffing van slavernij.

Tula-pier
Als nieuwe aanlegplek hoopt Curaçao met de Tula-pier te kunnen groeien naar 1 miljoen bezoekende cruise-passagiers per jaar, wat een enorme impuls zou betekenen voor de economie. In 2017 was dat nog 630.000 passagiers, maar minister Martina gaf aan dat het dit jaar naar 700.000 uitgroeit. Een feit waar minister-president Rhuggenaath heel blij mee zal zijn, gezien zijn plannen voor economische groei. Gezamenlijk met premier Rutte nam hij een heel mooi initiatief…

Bon Bini
De investeringsconferentie ‘Bon Bini for business’ stond in het teken van het benutten van economische kansen door samenwerking in het Koninkrijk. Enerzijds opvallend aangezien we al 2 jaar handelsmissies organiseren en nooit hebben gezien of gehoord, dat er op zulk hoog niveau wordt samengewerkt. Anderzijds geeft het mooi aan dat de kansen en mogelijkheid nu heel serieus genomen moeten worden.

Business
Er werd tijdens de conferentie gesproken over mogelijkheden om wederzijdse bedrijvigheid tussen Curaçao en Nederland te stimuleren, mede ter bevordering van duurzame economische groei op Curaçao. Vooral de sectoren maritiem, toerisme en duurzame energie werden benoemd bij de presentaties en interactieve netwerksessies. Ook onze samenwerkingspartner CINEX was van de partij. Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Curaçao en Bonaire
Later dit jaar zal er een vervolgconferentie plaatsvinden. Zelf reizen we eind september weer af naar Curaçao voor de 8e handelsmissie in 2 jaar tijd. Dit artikel toont aan dat nu het juiste moment is om in te stappen en dat begint door met ons mee te gaan op missie. Ook Bonaire dringt zich steeds nadrukkelijker aan. Onlangs wonnen leerlingen van basisschool Kolegio Strea Briante op Bonaire een prijs voor de beste kinderrechtenfilm. Het typeert de boost die al een tijdje heerst op Bonaire.

Actie!
Wil je weten waarom succesvolle ondernemers massaal naar Curaçao willen? Klik hier!