• (+31) 85 792 0492
 • info@interamb.com

Cynthia Telting: ‘wees digitaal zichtbaar’

Foto: Cynthia Telting links, Burgemeester Den Haag rechts)

Cynthia Telting, ook wel Mizz Talkalot, is de oprichter van #Digidames. Internationaal Ambitieus vroeg haar om zichzelf te omschrijven. Een algemene samenvatting geven vond ze moeilijk, dus ze gebruikt liever steekwoorden waar anderen haar mee omschrijven. Wie is Cynthia Telting?

 

Ultimate Matchmaker

‘Ik zal altijd mijn netwerk openstellen en mensen met elkaar verbinden die mogelijk iets voor elkaar kunnen betekenen’.  

 

Creatief
‘Ik beschouw mezelf niet als vreselijk creatief, maar ik kom wel elke keer met nieuwe projecten die ik graag aanpak. Dat kan de ene keer een schilderproject zijn, de andere keer kinderboeken schrijven of onze eigen stand leuk inrichten’.

 

Staat altijd voor anderen klaar

‘Ja, soms ook ten koste van mezelf’.

 

 Een échte docent
‘Ja zelfs op feestjes heb ik de neiging om een kringgesprek te houden en iedereen erbij te betrekken’.

 

Kortom: “Ik denk dat mensen merken dat ik het leuk vind om mijn kennis te delen; het is voor mij namelijk niet alleen nemen, maar zeker ook geven.”
 

Hoe ben je begonnen als ondernemer?
‘Eigenlijk middenin de crisis. Ik had een webdesignbureau en merkte dat mensen het fijn vonden om trainingen te krijgen om hun eigen website te onderhouden. Ik ben Hogeschool docent en vind het erg leuk om les te geven, dus zag daar kansen en startte met de #DigiDames en onze #DigiAcademy waar we trainingen geven aan voornamelijk ondernemende vrouwen en vrouwelijke ondernemers en hen helpen bij hun digitale bedrijfsvoering’.

 

Wat is je grootste motivatie als ondernemer?

‘Dat ik iets doe dat ik heel erg leuk vind, waar ik (kennelijk) goed in ben en waar ik andere mensen mee kan helpen en kan inspireren. Ik denk dat je het niet volhoudt als je iets doet waar je niet gepassioneerd over bent. I eat it , I breathe it, I live it..I am it.  Een andere motivatie is ook dat mensen het leuk vinden wat ik doe. Het is fijn om gewaardeerd te worden voor je inspanningen’.

 

‘Het geeft je ook een enorme kick als je een opdracht binnen kunt slepen om bijvoorbeeld in company trainingen te geven, of dat mensen je benaderen om supporting partner te worden van een groot netwerkevent voor vrouwen. Dat de gemeente en ook de Kamer van Koophandel in je geloven en zelfs de eerste vrouwelijke burgemeester van Den Haag achter je staat, is zeker een hele grote motivator’. Ik zeg: “Behind every succesful woman is a crazy best friend giving her crazy ideas”. Ik denk dat als Niza Roqué Udenhout, een goede vriendin van mij, mij niet de extra push had gegeven dan was ik er niet mee gestart. Ik heb ook het geluk dat ik een partner heb, Patrick Verbeek, die achter mij staat en bij wie ik altijd kan klankborden. Die altijd helpt wanneer hij kan. Het geeft zeker ook rust als je thuissituatie erop in ingericht dat je kunt ondernemen, dus dat ik ook erg fijn’.
 

Heb je plannen om als ondernemer ook internationaal actief te zijn?
‘Jazeker. Ik heb een sterke band met Suriname, aangezien mijn familie daar woont. Als ik in Suriname ben, deel ik graag mijn kennis; het is mijn bescheiden bijdrage die ik kan leveren aan dit prachtig land. Nu kan ik alvast verklappen dat we met een aantal trainers richting Curaçao gaan om daar een aantal trainingen te geven die te maken hebben met 21st Century skills’.  

 

‘Ik merk echt dat er honger is naar kennis en  aangezien ik zo passievol over educatie ben, wil ik daar heel graag aan kunnen voldoen. Ik ben ook naar Nederland gekomen om te studeren en wil ook graag anderen de kans bieden om kennis op te doen’.

 

Welke boodschap wil jij graag meegeven aan de ondernemende vrouwen?

‘Ik heb een aantal boodschappen:

 • Blijf niet te lang finetunen, maar begin gewoon als je een goed idee hebt of ergens heel goed in bent. Je kunt je pas verbeteren als je eenmaal begonnen bent. Ik ken het maar al te goed, want ik blijf ook eeuwig finetunen en vind dat het eigenlijk nog niet goed genoeg is.  Zoals Jodi Picoult zegt: “ You can't edit a blank page.”
   
 • Be yourself. Let your true colors shine through. Mensen komen er gauw genoeg achter of het je alleen maar om je geld te doen is, of dat je ook echt een passie hebt voor wat je doet.
   
 • Laat je niet ervan weerhouden om te ondernemen omdat je geen geld hebt. Ik ben ook met zero cent gestart. Het is wel handig als je wel een laptop of in ieder geval een smartphone hebt en wifi. Dan kun je de wereld veroveren!
   
 • Zorg dat je je ook omringt met mensen die het met je menen en die je stevige feedback kunnen geven. Ook iets wat je misschien niet wilt horen.
   
 • Er zijn heel veel gratis apps en diensten waar je gratis gebruik van kunt maken. E-books die je kunt downloaden en gratis cursussen die je kunt volgen. Maak er goed gebruik van! Neem een kijkje bij ons op de website, je vindt er gratis tips, e-books en whitepapers.
   
 • Wees je ervan bewust dat je andere skllls zult moeten ontwikkelen als je gaat ondernemen en als je bijvoorbeeld mensen gaat aansturen. Dat je leert delegeren bijvoorbeeld en ook leiding geven. Ik zeg altijd maar: Lead by example.
   
 • Je hoeft niet alles zelf te doen; doe waar je goed in bent en laat de rest aan de professionals en deskundigen over, maar zorg er wel voor dat je weet waar ze mee bezig zijn. Probeer the helicopterview te houden.
   
 • Wees digitaal zichtbaar. Ik ben bijvoorbeeld heel actief op LinkedIn. Zorg ervoor dat mensen weten wie je bent en waar je brand voor staat. Wees ook consistent in je uitingen naar buiten toe’.