• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Damaira Nicole Anijs: ‘Ik voel nu elke dag liefde voor mijn werk’

Damaira Nicole Anijs is directeur van DNA Community BV. Een organisatie die ondernemers begeleid op juridisch en fiscaaltechnisch gebied. Damaira heeft een tool ontwikkeld genaamd de DNA Accelerator, waarmee ze ondernemers in zeven stappen begeleid naar een succesvolle onderneming. Ondanks een zware studie en een goed betaalde baan, miste Damaira een bepaalde voldoening in haar werk. Welke stappen nam zij om wel die liefde te voelen?

Doordat ze deel uitmaakt van een creatieve familie die succesvol is in zowel Nederland als in het buitenland, kreeg Damaira met haar fiscale achtergrond al snel de rol toegewezen om hen te begeleiden. Daarnaast miste ze haar bij haar baan als bedrijfsfiscalist dat ene wat ze wel bij collega’s zag… Liefde voor het werk. Om die reden besloot Damaira om DNA Community op te zetten, zodat ze alle ondernemers in de creatieve sector kan begeleiden. ‘Echter, doordat ik DNA ben gestart naast een fulltime baan en het op een gegeven moment niet meer mogelijk was de twee banen te combineren, besloot ik mijn hart te volgen en een sprong in het diepe te nemen. En nu voel ik elke dag de liefde voor mijn werk’. 

Het doel
Damaira wilt graag alle ondernemers in de creatieve sector voorzien van begeleiding op zakelijk gebied, zodat zij met hun creativiteit en passie een succesvolle onderneming kunnen hebben. Zo zakelijk als ze is, verschijnt er een glimlach op het moment zij vanuit haar hart spreekt over haar onderneming.

De accelerator

‘DNA Community is een ‘one-stop-shop’ met een team van experts die werken onder leiding van een partner onder toezicht van een accountmanagementteam. Gezamenlijk met ons team van experts hebben wij een DNA accelerator ontwikkelt, welke aangeeft dat je als ondernemer in 7 verschillende fases terecht komt. DNA biedt bij iedere fase een dienst aan om klanten naar de volgende fase toe te helpen wat resulteert in een succesvolle onderneming’.

De stappen
‘Je kunt een en ander onderverdelen in het opstarten van je onderneming, het managen van je onderneming en dat je naar de markt gaat met je onderneming. Bij het opstarten moet je denken aan het schrijven van een ondernemingsplan, een financieel plan voorzien van een lening of koppelen aan een investeerder.

Bij het managen moet je denken aan data en administratie die op orde moeten zijn, bekijken of fiscale constructies interessant zijn, en de juridische zaken zoals contracten en algemene voorwaarden goed in elkaar zitten. Vervolgens ga je naar de markt om je te introduceren of om juist een grotere afzetmarkt te creëren. Denk aan branding, PR, eventplanning en dat je website goed in elkaar zit’.

 

Actie!
De verhouding van startende ondernemers en het aantal gestopte startende ondernemers per jaar is een uitdaging voor DNA. Met hun diensten vergroten ondernemers hun slagingskansen. Door contact op te nemen met Damaira kan je een blik laten werpen op je onderneming. Je kan een sparringssessie aanvragen waarbij jij je knelpunten benoemt. DNA heeft een concept dat internationaal inzetbaar is, waardoor Damaira je ook kan coachen op afstand.