• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

David Tourny: ‘Op Curaçao ondernemen met de lokale bevolking’

Internationaal Ambitieus is een consultancyplatform dat ondernemers op zakelijk gebied verbindt binnen de negen landen waar Nederlands één van de voertalen is. Van 17 tot en met 19 oktober 2016 organiseren wij in samenwerking met The Business Connection een handelsmissie voor ondernemers naar Curaçao. Eén van de deelnemers is ondernemer David Tourny. Wat voor bedrijf heeft hij en wat wil hij bereiken tijdens de handelsmissie naar Curaçao.

 

Wie is David Tourny?

Tourny David, 35 Jaar, Belg ( woont aan de Nederlandse grens – letterlijk ), gezin bestaande uit mijn wederhelft Fabienne en onze hond Jules. Wat ik dagelijks doe? Ik zit in de ICT en AV Beheer FM Radio Stations / Belgische dance-scene in de markt zetten / promoten. Graag onder de mensen komen.

 

Welke bedrijfsactiviteiten onderneemt u?

Met onze huidige business zijn we in België op 3 marktsegmenten aanwezig.

Het eerste segment is de ICT sector. We voorzien opleiding/support en consulting. Onze huidige focus binnen het ICT segment is de analyse en implementatie van kosten reducerende – en efficiëntere technologieën. Door middel van o.a. procesoptimalisatie kunnen we aanpassingen doorvoeren van bestaande en nieuw op te zetten ICT infrastructuren. Dit voor zowel de kmo tot grote ondernemingen. Tevens spitsen we ons meer toe op de draadloze markt vooral met openbare wifi projecten voor steden en gemeenten.

 

Ons 2e segment is AV of de audiovisuele sector. Dit is een bloeiende markt waarbij België één van de koplopers is. Wij houden ons bezig met Event Coördinaties en Productie Services. Streaming services en Multi language captions, dit voor Internationale Congressen en bedrijven. Ook leveren wij full AV service voor Live events / concerten, pro-business en theater. Onze focus in het AV segment is momenteel Led Panels / Projectie systemen en Digital Signage.

 

Het 3e segment is security en fleet management. Dit gaat van IP camera’s voor events en thuis, tot tracking en logging systemen. Fleet management voor winkels en magazijnen is iets dat volop in de lift zit. Onze focus in deze afdeling gaat naar tracking / beveiliging / controle van alle soorten verplaatsbare goederen of waardevolle spullen, dit zowel voor bedrijf als privé. De laatste pijler is het snelst groeiend deel van het bedrijf, waarbij we ons meer en meer naartoe spitsen.

Referenties : Ghelamco arena / Telenet / Eandis / Ontex / Infrabel / Play / Avstudio / Avline / CM / Electrabel / Arcelor Mittal / Mercedes / Store / Bmw / Elia / VMMA / VRT / Big Brother / Main City Party’s / different Belgium clubs / and many other

Welke band heeft u met Curaçao of wat verwacht u op Curaçao te ontdekken? (als u het eiland nog niet hebt bezocht)
Van kinds af aan is Curaçao een eiland dat me aanlokt en de haren op mijn arm doet rechtkomen. Lokaal op Curaçao actief te kunnen zijn met de lokale bevolking lijkt me dan ook de mooiste voldoening te geven. Tevens heeft Curaçao de ideale infrastructuur om onze nieuwe ideeën daar op de kaart te zetten. Verwachting : de juiste contacten / business partners tegen te komen in de Caribbean!

 

Wat verwacht u te bereiken tijdens de handelsmissie en met wat voor soort bedrijven/instellingen/ondernemers wilt u het liefst in contact komen?

De huidige sectoren die we momenteel bekleden ( ICT / AV / SECURITY), en partners waar we onze fleet management producten aan kunnen voorstellen. Dit gaat van verhuurbedrijven tot lokale verdelers.

 

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirende boodschap waar u mee wilt afsluiten?

Ik wil een brug zijn tussen “De lokale ondernemers en België” en visa versa, de kennis delen en de lokale kwaliteiten van hier ook te kunnen aanbieden in België. Ik hoop op deze missie business partners te vinden en nieuwe inzichten op te doen. Maar vooral een nieuw thuis te vinden waarbij partners en collega’s vrienden worden voor het leven!