• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De 10 geboden van Internationaal Ambitieus

De 1e maand zit erop sinds we live zijn gegaan met Internationaal Ambitieus live. Zoals bekend staan we voor verbinding van alle Nederlandssprekende landen. Onze focus ligt op de 9 landen waar Nederlands de voertaal is, maar we zijn er natuurlijk ook voor Nederlandssprekenden die in andere landen zijn gevestigd. Er zijn veel Nederlanders in AustraliĆ«, Nieuw Zeeland, Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika en Dubai. Wat dacht je van de Belgen die zich in voormalige koloniĆ«n bevinden zoals bijv. Congo? Zo zijn er ook Surinamers die zijn gemigreerd naar Peru en Antillianen naar Venezuela. En niet te vergeten is het feit dat we door de globalisatie ook multiculturele samenlevingen hebben. Zo zijn er tegenwoordig veel Turken actief in Suriname om een van de talrijke voorbeelden te noemen. De conclusie isā€¦ De taal verbindt ons.

De 10 geboden
Nu duidelijk is waar de kracht van IA in schuilt willen we je graag vertellen waarom je ons zou moeten volgen. Eigenlijk is ā€˜moetenā€™ een verkeerd woord. De vraag is meer of jij inziet welke mogelijkheden het voor jou als carriĆØretijger, student, Young professional of ondernemer biedt. Hier volgen onze 10 geboden.

Ā 1. Samen staan we sterker
Als platform fungeert IA als een community voor jou waardoor je makkelijker aansluiting en dus verbinding kan creĆ«ren. Engeland bundelt ook krachten met Schotland, Noord-Ierland en Wales. Noord ā€“en Zuid-Amerika bundelen hun krachten in de vorm van OAS. In het Caribisch gebied is o.a. Caricom een begin van een community. Uit deze voorbeelden blijkt de toegevoegde waarde van het bundelen van krachten.

2. Delen is vermenigvuldigen
IA is jouw platform om meer mogelijkheden voor jezelf te creƫren met behoud van je eigen taal.
Denk aan het uitbreiden van je bedrijf, ondersteuning bij het vinden van een stageplek, informatie over gerelateerde evenementen, het vinden van werk in het buitenland of op snelle wijze kennismaken met andere culturen binnen de IA-landen.

3. Hoger afzetgebied voor je bedrijf
Als ondernemer in CuraƧao kan je je product ook verkopen in Suriname, Belgiƫ, Nederland en op de Antillen.

4. Groter bereik dan de binnenlandse grenzen
Als je de inwonersaantallen van de IA-landen bij elkaar optelt is het bereik ruim 28 miljoen mensen. Tel daarbij nog eens de Nederlandssprekenden buiten de IA-landen bij op en dan kom je op 30 miljoen mensen.

5. Leren van ervaringsdeskundigen
De topics op de site lopen uiteen van coverstories tot ondernemen. Deze artikelen worden geschreven door ondernemers en professionals uit het vak, die gratis hun ervaringen met je delen.Ā  Veel beter dan zelf het wiel uit te vinden als je kan leren van mensen die je wellicht al zijn voorgegaan.

6. Kansen om je talent te laten gelden
IA werkt aan de hand van het principe ā€˜van de mensen, door de mensen, voor de mensenā€™. We bieden de mogelijkheid om te schrijven op de website. Ondernemers kunnen zo hun expertise laten gelden en hebben tegelijk gratis exposure. Studenten of carriĆØretijgers kunnen op deze wijze meters maken en hun schrijfvaardigheid ontwikkelen. Wellicht zie jij nog andere kansen?

7. Kansen pakken in plaats van laten liggen
Binnen de gemeenschap van Nederlandssprekende landen benutten we te weinig van onze potentie.

8. We bieden service als kenniscentrum
Als afgestudeerde student uit Sint Maarten die een carriĆØre willen opbouwen in Nederland heb je vele vragen en onzekerheid bij het regelen van zaken. Maak gebruik van het netwerk om via IA in contact te komen met organisaties die je hierbij kunnen helpen. Tevens wil IA informeren, enthousiasmeren en kansen en mogelijkheden creĆ«ren voor ondernemende en ambitieuze mannen en vrouwen en Young professionals.

9. Verhogen van wederzijdse interesse en betrokkenheid
In de wereld van vandaag is men snel bevooroordeeld. Dat ontstaat vaak door onwetendheid. Een ver van je bed show. Door de verbinding met IA leer je nieuwe dingen kennen zodat onwetendheid wordt weggenomen.

10. We zijn objectief en neutraal
IA plaatst artikelen binnen de topics carriĆØre & ambitie, coverstories, lifestyle, ondernemen,Ā  opleiding, politiek, trends en Young professionals. Dit doen we zonder stellingen in te nemen. Door te informeren en onze poging om feiten op juiste wijze weer te geven ontstaat er geen vooringenomen standpunt.