• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De afwegingen die je moet maken als je besluit voor je droom te gaan

Het is moeilijk knopen door te hakken. Wanneer doe je iets wel en wanneer doe je iets niet? Besluiten je dromen te verwezenlijken klinkt erg simpel. Echter, zo simpel is dat helaas niet.

 

Het begint met dé droom. Zo vaak dacht ik: Ik wil gaan schrijven. Doe ik het wel of doe ik het niet? Zo veel twijfels over het onbereikbare en angst voor wat er mis kan gaan. Je stopt het weg en denkt: Ach, het is maar een droom. En dromen worden nooit werkelijkheid. Maar als de gedachten terug blijven komen, wat doe je dan? Hoe zal mijn leven zijn als ik op die ene functie zal solliciteren? Hoe zal mijn leven eruit zien als ik van mijn hobby mijn werk maak? Zoveel keuzes met grote gevolgen.

 

Hoe graag wil je het?

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Wil je het voor jezelf, of voor anderen? Doe je het omdat je er zelf behoefte aan hebt, of doe je het onder dwang van familie, vrienden of werk? Heb je er zelf behoefte aan en word jij er gelukkiger van? Pluis dit eerst uit! Hoe graag wil je dat je droom werkelijkheid wordt en hoe zal dit jouw leven gaan verrijken?

 

Wat heb ik ervoor over?

Wat ben je bereid voor je droom op te geven en wat ben je bereid in te leveren?  Heb je een goed betaalde baan en moet je deze opgeven om tijd te maken voor het starten van je eigen onderneming? Misschien heb je wel een gezin die op je steunt en maak je jezelf en jouw gezin kwetsbaar door voor je droom te gaan. Bekijk dit goed. Wat ben je bereid op te geven, en kan jij jezelf in deze nieuwe situatie staande houden?

 

Wat weegt zwaarder?

Bij het nemen van grote beslissingen moet je eerst de plus- en minpunten tegen elkaar afwegen. Waarom lijkt iets je leuk, of waarom juist niet. Wat zou er fout kunnen gaan, en wat goed? Wat gaat het voor gevolgen hebben: gaat het je leven verrijken of juist totaal niet? Het is belangrijk te weten wat je te wachten staat wanneer je op het punt staat moeilijke beslissingen te nemen. Daarom is een goede voorbereiding altijd een vereiste.

 

Een keuze maken

Als je al je opties hebt bekeken en al je angsten en twijfels hebt weten te sussen, wordt het tijd om knopen door te hakken. Laat je niet door angsten en twijfels leiden. Deze zullen er namelijk altijd zijn. Je angsten kan je zien als gezonde spanning, een adrenaline dat je het gevoel geeft dat je leeft! En dat je op het punt staat iets te gaat doen dat ‘life changing’ is.

 

Weeg alles goed af en maak de juiste keuze. Staat niets je in de weg? Ga er dan voor! Succes!