• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De Boksende Coach: ‘mijn Unique Selling Point is een combi van passie en zelfontwikkeling’

 

 

 

Cor van Drieberge was tijdens zijn studie al bezig met coaching en besloot hier professioneel mee aan de slag te gaan. Een beroep waarin velen claimen er 1 te zijn. Als coach is hij dus heel lang zoekende geweest naar zijn Unique Selling Point, waarbij hij door schade en schande wijzer is geworden. Door deze ervaring wil hij ondernemers nu laten zien hoe zij zelf een expert kunnen worden in hun eigen vakgebied. Hoe werd hij zichtbaar tussen al die honderden coaches?

Momenteel hanteert hij een methodiek die is voortgekomen uit het combineren van een aantal passies. ‘Vechtsporten en persoonlijke ontwikkeling! Dat bleek de gouden formule’ aldus Cor. Als gepassioneerd en gedreven ondernemer, die tevens over gevoel voor humor beschikt, heeft Cor de missie om zoveel mogelijk mensen optimaal te laten presteren. Hij is coach en trainer binnen verschillende bedrijven, maar ook voor ondernemers en de particuliere markt.

Wie is Cor?
Cor is geboren en getogen in Rotterdam. Hij volgt twee Master studies aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en legt deze met succes af. Het behaalt twee Master of Sciences in de Bedrijfskunde, welke hij Engelstalig heeft gevolgd. ‘Sinds zijn 17e ben ik me gaan verdiepen in het persoonlijke ontwikkelingsproces. Dit is door toevalligheden ontstaan, omdat ik als Fitnessinstructeur werd geconfronteerd met emoties en zeer persoonlijke verhalen van de mensen’.

Cor the Coach
Een aantal jaren later kiest Cor ervoor om de coaching in te gaan. ‘Ik kreeg immers de bijnaam Cor the Coach van mijn medestudenten en ik heb er heel veel mogen helpen. Tegelijkertijd kriebelde het om er meer mee te gaan op professioneel vlak’. Op dit moment werkt hij graag met de startende ondernemer. ‘Vanwege mijn bedrijfskundige achtergrond en het gevoel voor waar beginners echt tegenaan lopen, heb ik ontdekt, dat ik de eerste 2 jaren van hun opstart van waarde kan zijn met mijn coaching’. Hier is zijn marketing dan ook op toegespitst.

Ondernemen
Cor merkt op dat ondernemers vaak al binnen 2 jaar stoppen. Het is dan ook een bewuste keuze van hem om zich met deze doelgroep bezig te houden. ‘Ik hoop de kans dat ze stoppen of verkeerde keuzes maken in het ondernemerschap te verkleinen. Het ondernemerschap kent vele facetten. Soms is een luisterend oor al voldoende om ze in het persoonlijk proces te begeleiden’.

Uitdaging
Het beroep ‘coach’ is enorm populair en ze stijgen als paddenstoelen de grond uit. ‘Vooral als je dit beroep letterlijk in je bedrijfsnaam hebt staan, word je al gauw in een hoekje gestopt. En dat zonder dat men weet wat ze echt aan je hebben’. Daarom richt Cor zich op een doelgroep voor wie hij echt resultaten kan creëren. ‘Ik heb door de jaren heen met verschillende doelgroepen gewerkt, dus de ervaring is er. Echter, om het duidelijk te verkopen, en uit te leggen hoe je dat doet, of wat je precies doet als coach is een dieper liggend probleem’.

Terug naar de basis
‘Om naar de oplossing toe te werken, ben ik mij gaan afvragen, wat mij echt drijft. Waar ben IK echt goed in? Waar liggen mijn diepste passies? En zo ben ik uiteindelijk als de "boksende" coach actief geworden. Hierbij de focus verleggen van bedrijfsnaam naar methodiek. En de methodiek als mijn pijler te gebruiken, om op verschillende niveaus met verschillende personen aan de slag te gaan. Hierdoor kan ik mijzelf ontpoppen als de expert op het gebied’.

Actie!
Benieuwd naar het verhaal van Cor? Woensdag 17 januari vertelt hij het bij Speaker’s Night. Bestel hier je kaartje!