• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De grootste leugen der wereld

Alle succes valt en staat met het nemen van een beslissing. Dat klinkt zo makkelijk terwijl mensen in de praktijk dit als ontzettend moeilijk ervaren. Als ambitieus en ondernemend persoon kom je continu in situaties waarin je beslissingen moet nemen, maar toch is er één belangrijk besluit waarbij we moeite met kiezen hebben. Wat is dat besluit en waarom is dat zo moeilijk? En waarom is dat de grootste leugen van de wereld?

 Het onvermogen van de mensen om hun eigen lot te kiezen is de grootste leugen van de wereld. Na veel verhalen te hebben gehoord over het boek ‘De Alchemist’ heb ik het boek eindelijk eens gelezen. Ondanks dat ik het binnen een week uit had, was het niet per se een gemakkelijk boek. De dieper liggende boodschappen liggen als schatten verscholen in de verhaallijnen. Grappig detail, aangezien de hoofdpersoon in het verhaal ook op zoek is naar een schat…

Leugen
Mensen kunnen hun eigen lot niet kiezen. Hoe komt dat? In ‘De Alchemist’ spreekt Paulo Coelho van een legende. Iets wat iedereen heeft en ook weet wat dat is in het begin van zijn of haar jeugd. Het is namelijk datgene wat je altijd hebt willen doen. Als je jong bent is alles duidelijk, alles mogelijk en is niemand bang om te dromen van alles wat hij of zij zou willen doen in het leven. Echter, met het verstrijken van de tijd steekt een geheimzinnige kracht de kop op, die ons iets probeert te bewijzen.

Bewijs
Die geheimzinnige kracht probeert te bewijzen dat het onmogelijk is om de eigen legende waar te maken. Die geheime krachten lijken niet te deugen, maar leren je in feite hoe je je eigen legende waar moet maken. Ze zijn bezig je geest en wil voor te bereiden, want er bestaat een grote waarheid op deze planeet. Wie je ook bent of wat je ook doet, als je echt iets wilt, komt dat doordat die wens is ontstaan in de ziel van het heelal. Dat is jouw missie hier op aarde. Wat is die ziel dan?

Grote waarheid
De ziel van de wereld wordt gevoed door het geluk der mensen. Of door verdriet, afgunst of jaloezie. ‘Je eigen legende waarmaken’ is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt. We moeten ervan profiteren als het geluk met ons is en er alles aan doen om het te helpen, net zoals het geluk ons helpt. Dat heet voorspoedige start of beginnersgeluk.

Doorzetten
Na die voorspoedige start moeten we doorzetten, maar we worden continu verleid en de grootste verleiderster van de mens is schoonheid. Daarentegen verandert iedere zegen die je niet aanvaardt in een vloek. Er bestaat namelijk een taal die iedereen begrijpt en die iedereen gebruikt om te floreren. Dat is de taal van geestdrift, van de dingen doen met hart en ziel, op zoek naar iets wat je wilt of waarin je gelooft. 

 

Hart
Een voorgevoel is niets anders dan een snelle duik van de ziel in de universele levensstroom, waar ieders geschiedenis verbonden is met iedereen en we alles kunnen weten. Daarom moeten we luisteren naar ons hart. Als het je impulsen geeft, dan leeft het hart. Als je je hart goed kent, zal het je nooit kunnen overvallen, want je zult alle dromen en wensen die het heeft, kennen en daarmee om weten te gaan. Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het beter om te luisteren naar wat het zegt. Zodat je nooit verrast wordt. 

 

Angst voor verwezenlijking droom
Mensenharten zijn bang om hun grootste dromen te verwezenlijken, want ze denken dat ze het niet verdienen of dat het hen nooit zal lukken. Harten sterven van angst alleen al bij de gedachte aan geliefden die voorgoed zijn vertrokken, aan ogenblikken die goed hadden kunnen zijn en het niet waren. Want als dat gebeurt, lijdt het hart vreselijk. Zoeken begint altijd met beginnersgeluk en eindigt altijd met de test van de veroveraar. Het hart wil je de lessen laten verwerven die je leert terwijl je droomt. 

 

Actie!
Tijdens mijn trainingen motiveer ik ondernemers om vooral dicht bij jezelf te blijven. De antwoorden liggen bij jezelf. Daar gaat het over in ‘De Alchemist’ en het principe van naar je hart luisteren. Die persoonlijke ‘why’ komt voort uit een impuls van het hart. Na dit artikel te hebben gelezen, weet je dat het hart je helpt om jouw legende waar te maken. En dat is de grootste waarheid van de wereld!