• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De kracht van Facebook live video’s

Sinds het begin van de Facebook live video's ben ik verheugd op het feit dat de technologie van tegenwoordig dit soort kansen biedt. Sporadisch nam ik een video op totdat ik op de website van Entrepreneur zag welke mogelijkheden deze dienst met zich meebrengt. Het heeft ons zelfs klanten opgeleverd. Hoe kan jij dit ook toepassen voor jouw bedrijf?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik live video's begon te maken uit frustratie. Als ondernemer wil je graag dat de traditionele media jouw bedrijf het platform bieden zodat je over jouw deskundigheid kan vertellen maar natuurlijk ook promotie kan maken. Na meerdere verzoeken werd ik meerdere malen afgewezen of kreeg ik geen reactie. Ik ben toen gaan nadenken en dacht vanuit de gedachte van een mediabaas. Ik stelde mezelf de volgende vraag: 'afhankelijk van hun doelgroep, ben ik interessant genoeg om op de tv of radio te komen?' Ik moest heel eerlijk tegen mezelf zijn door toe te geven dat ik nog niet interessant genoeg ben voor de traditionele media om mij een podium te bieden en zodoende over de potentie van Internationaal Ambitieus te praten en hoe wij ondernemers op zakelijk gebied verbinden binnen het Nederlands taalgebied.

Hoe kan het anders
Ik was aan het brainstormen en toen bedacht ik mij dat we bijna 3000 volgers hadden op Facebook die verspreid zitten over onder andere Nederland, België, Suriname, Curaçao en Aruba. Ik ken weinig media die jou een bereik kunnen bieden in deze landen zonder dat jij ervoor hoeft te betalen. Om mezelf onder druk te zetten maakte ik een evenement aan, begon ik met de promotie en die dinsdag daarop om 18:30 ging ik live met een video van 30 minuten. Doordat ik de video ook deelde, werd deze uiteindelijk meer dan 2500 keer bekeken. Door de tips die ik deelde, wilde een kennis graag meer informatie op de manier hoe wij onze marketing doen en werd deze uiteindelijk ook klant.

Nog een groter bereik
Dit smaakte natuurlijk naar meer. De week daarop had ik dezelfde manier van promotie toegepast, alleen nu net iets meer. Dit resulteerde reacties van mensen en vragen tijdens de uitzending. Dat is precies wat je wilt! Je kan minuten lang tegen het scherm aanpraten, maar wat deze vorm van media uniek maakt, is dat je direct in contact kan komen met jouwdoelgroep. Doordat je kennis deelt zal men jou zien als een expert en uiteindelijk ook iets van je willen afnemen. De tweede keer was mijn video meteen na de uitzending 55 keer bekeken, maar stond de teller na 4 dagen op ruim 7000 weergaven. Weet je wat het meest interessante is? Ik kan ook nog eens zien waar de meeste kijkers vandaan komen, hoe lang men gemiddeld kijkt en zelfs de doelgroep. Zo kan ik zien dat de video 20.508 personen heeft bereikt, 129 betrokken zijn geweest, de doelgroep tussen de 25-34 lag en het is het meest bekeken vanuit Suriname. Met deze informatie kan ik mijn verhaal voor de volgende keer nog beter afstemmen op de doelgroep.

                                       

 

Interview
Ik ben mij er van bewust dat ik helaas niet alle kennis heb. Daarom wil ik ook andere ondernemers aan het woord laten om hun verhaal te delen via onze pagina. Om die reden organiseren wij op 6 september 2016 om 18:30 uur (NL&BE) 13:30 (SU) en 12:30 (ABC-SSS-eilanden) een live stream met een succesvol ondernemer. Zijn naam is Kris Florek en kwam vanuit Polen in Nederland wonen zonder beheersing van de Engelse of Nederlandse taal. Inmiddels heeft hij meerdere bedrijven opgezet en is hij ook internationaal spreker. Met ons platform willen wij zijn kennis ter beschikking stellen aan ons netwerk zodat men sneller de stap neemt om internationaal te ondernemen. Wil jij er zeker van zijn dat je de uitzending niet mist? Dan mag jij je aanmelden door op deze link te klikken. Wil jij meer informatie over onze dienst om ook live geïnterviewd te worden en zodoende een internationale doelgroep te bereiken? Klik dan op onderstaande banner.