• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De meerwaarde van een handelsmissie

Regelmatig zijn wij met ondernemers in gesprek en één van de vragen die je natuurlijk gesteld krijgt, is: 'Wat doe jij?' Wij geven vervolgens aan dat wij ondernemers begeleiden om te internationaliseren met hun onderneming binnen de negen landen waar het Nederlands één van de voertalen is. Dat doen wij onder andere door handelsmissies te organiseren. Als men vervolgens hoort dat je je onder andere richt op landen zoals Curaçao en Suriname, dan zien dit als heerlijk en een snoepreisje. Maar klopt dat wel helemaal?

Natuurlijk mogen wij niet klagen. Dit jaar zijn wij in de gelukkige positie om vier keer te vliegen voor ons bedrijf. De eerste reden dat ik internationaal wilde ondernemen was omdat ik reizend geld wilde verdienen, maar ik ook gefascineerd ben door verschillende culturen en dat graag aan anderen wil tonen. De motivatie is dus heel belangrijk. Maar wat is een handelsmissie?

Handelsmissie
Een handelsmissie is een georganiseerde reis naar het buitenland voor een groep, in dit geval ondernemers, die een programma volgen waar ze de kansen en mogelijkheden van het land gaan onderzoeken. Om het resultaat te verhogen, worden de ondernemers voorgesteld aan potentiële handelspartners tijdens een één-op-één-gesprek. Wat is de meerwaarde dan van een handelsmissie?

 

Meerwaarde
Omdat je in een groep van bedrijven een land bezoekt, komt het vaak voor dat de media van het land daar aandacht aan geven omdat een handelsmissie ook voordeel oplevert voor het land. Daarnaast is het tijdens onze handelsmissies ook voorgekomen dat de groep in contact kwam met een minister, ambassadeur,, directeur van een grote bank en succesvolle ondernemers. In feite worden deuren geopend die normaal gesloten blijven. Wat is ons resultaat?

 

 

Resultaat

Vanaf oktober 2016 tot maart 2017 hebben wij handelsmissies georganiseerd naar Curaçao, België, Suriname en nogmaals Curaçao. Vier handelsmissies in zes maanden waar 41 bedrijven aan hebben deelgenomen en 54 personen uit Nederland, Curaçao, Suriname, België en Bonaire. Daar zaten zelfstandigen tussen, maar ook een bedrijf met +900 man personeel. Twee bedrijven zijn reeds in het buitenland gevestigd en twee andere bedrijven zitten in de laatste fase. Tot slot hebben 15 bedrijven meer omzet gerealiseerd. Dat kan zijn in het land of binnen de groep, omdat je drie tot vier dagen gemiddeld 8 uur per dag samen bent. Je leert elkaar dus heel goed kennen in relatief korte tijd. In oktober vertrekken wij weer met een groep naar Suriname en in november naar Curaçao. Wat zou voor jou een reden zijn om deel te nemen aan een handelsmissie?