• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘De meeste dromen zijn GEEN bedrog’

Het is iets van alle tijden dat mensen dromen van succes, prestaties en rijkdom. Toch zijn er grote verschillen waardoor je eerder zou denken dat het wel meevalt met het dromen. Tenzij je op onderzoek uitgaat en inziet wat de verschillen zijn tussen succesvolle mensen en de rest. De meerderheid van de wereldbevolking wil hetzelfde blijven doen, maar verwacht wel andere resultaten. Hoe doen die succesvolle, presterende en rijke mensen het?

Door zich af te zonderen van de meerderheid die normaal gedrag vertoont. Normaal gedrag levert normaal resultaat op. Als je succes wilt, moet je presteren en zo je rijkdom verdienen. Dat vergt ander gedrag. Het type gedrag wat voor de meerderheid een hindernis is, maar voor de succesvolle mensen een te nemen stap is. Hoe doen wij van Internationaal Ambitieus dat?

 

Wij van IA
Op ons platform Internationaal Ambitieus (IA) zie je veel artikelen voorbij komen die over de weg naar succes gaan. Voordat we startten met IA waren Silvino en ik twee jaar bezig met oriëntatie en onderzoek. Seminars bezoekers, boeken lezen, congressen bijwonen, mensen ontmoeten en ga zo maar door. We stapten zelfs in een ontwikkelingsgroep met twee andere personen om elkaar te helpen met elkaars ontwikkeling. Allemaal waardevolle lessen, maar we waren niet bevredigd. We zaten nog steeds met vragen en realiseerden ons waar dat door kwam.

Antwoord
We liepen nog steeds met vragen die maar niet beantwoord werden, ondanks dat wij de stof van de succesgoeroes hadden toegepast. Het antwoord lag dus niet daar en daarom werden we kritisch. We gingen niet meer naar seminars en lazen geen boeken meer, maar gingen denken vanuit onszelf en besloten om alleen maar tijd te investeren in dingen die ons daadwerkelijk resultaat opleverden en ons dichter naar het einddoel brachten.

Praktijk
We hebben praktijkonderzoek gedaan naar mensen die dichtbij ons staan. Mensen met wie we direct in gesprek konden in plaats van hun boeken te lezen of filmpjes te kijken. We spraken met Bob Crébas van Marktplaats, met miljonair Meine Breemhaar, met burgemeester Franc Weerwind en nog vele andere ondernemers. Hun verhalen staan niet in boeken, maar ze vertellen over hoe ze dingen bereikt hebben. Zij hebben geen wetenschappelijke informatie in literatuur omgezet, maar vertellen ons mondeling hoe ze dingen gedaan hebben. Dat is wat men wil weten.

Formule
Na 5 maanden kunnen we al zeggen dat onze formule succesvol is, want we hebben in korte tijd al zoveel bereikt. De artikelen spreken voor zich, maar 14 januari gingen we live met ons eerste live event waarbij we hetzelfde concept toepassen in de vorm van motivational speaking. Speaker’s Night krijgt lovende reacties en het smaakt naar meer. En er komen meerdere producties aan om ondernemende en ambitieuze Nederlandssprekenden nog meer te helpen. De boodschap die erin verscholen ligt, is dat het puur om de kracht vanuit jezelf gaat. Dat is het beginpunt. Vanaf daar vertrek je en ontdek je tijdens je reis wat wel en niet werkt.