• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De nieuwe Sint brengt een liefdesboodschap

Op Facebook is De Nieuwe Sint in korte uitgegroeid tot een heuse sensatie! Voor het tweede jaar op rij doet deze populaire en moderne Sint zijn intrede en dit jaar werden de filmpjes massaal gedeeld op de sociale media. Hij deed een bijzondere intocht en bij aankomst op Station Bijlmer ArenA ontstond een spetterend feestje. De donkere goedheiligman kwam aan met een brassband die meteen omringende bezoekers aan het dansen kregen. Wat is het verhaal van De Nieuwe Sint?

Vandaag is het weer 5 december. De dag waarop Sinterklaas wordt gevierd, maar voor sommigen is het Kinderdag of zelfs Nelson Mandela-dag vanwege de herdenking.  Wij vonden het wel leuk om aandacht te schenken aan het ambitieuze project van De Nieuwe Sint, die op bijzondere wijze de traditie ombuigt om de liefde, vreugde en vriendschap de boventoon te laten voeren.

De Nieuwe Sint
De Nieuwe Sint wordt gespeeld door acteur Patrick Mathurin. Geen traditionele Sinterklaas met wit haar en permanent, maar een hippe Sint met rasta. Zijn voorkomen is niet het enige onderdeel van de traditie waar hij in afwijkt. De Nieuwe Sint wil vooral een positieve boodschap brengen van liefde, vrede en vriendschap. In een tijd waarin de maatschappij grote verdeeldheid kent rondom de pietendiscussie, lost De Nieuwe Sint dat op door het leuk en gezellig te maken. Hoe ziet dat eruit?

Geen knecht
De Nieuwe Sint deelt een rode en witte roos uit aan mensen als teken voor liefde en sympathie. Zo zegt hij vooral een oplossing aan te willen bieden en niet bij het probleem te willen blijven hangen. ‘De kinderen moeten zich bewust zijn van hun eigen talenten en moeten zien dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen’ aldus De Nieuwe Sint. Vanwaar de keuze voor dit alternatief?

Positief
Er is veel te doen geweest over de pietendiscussie en daardoor zijn mensen tegenover elkaar komen te staan. Met de introductie van deze alternatieve goedheiligman wil Mathurin van het Sinterklaasfeest weer een positieve viering maken. Zwarte Pieten hebben plaatsgemaakt voor Sintjes, het snoepgoed voor stukken vers fruit en de fanfare voor een swingende brassband. ‘Ik ben een Sinterklaas zonder knecht’ aldus Mathurin.

Internationaal?
De Nieuwe Sint stelt een mooi voorbeeld voor de overige landen waar Sinterklaas wordt gevierd. Het ambitieuze project van Mathurin kon daarom nog wel eens een internationaal tintje krijgen. In Suriname en Curaçao bijvoorbeeld, vooral nu het verhaal van De Nieuwe Sint bij ons op de site staat. Uiteindelijk gaat het om de verbinding van mensen en daarom wijten we een verhaal aan De Nieuwe Sint.

We wensen jullie allemaal een fijne dag toe waar de liefde, vreugde en vriendschap zullen overheersen!