• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘De zaken gaan goed in Nederland, maar mijn ziel wil hier blijven!’

Tijdens de handelsmissie van vorig jaar naar Curaçao zei een van de deelnemers dat we hem een probleem hadden bezorgd. Shurdon Faneyte (vooraan op de foto in het groene shirt) is een geboren Curaçaoënaar die na zijn 21e naar Rotterdam verhuisde. Vanuit zijn passie voor sport en beweging zet hij twee goed draaiende bedrijven op. Zijn kennis wil hij gebruiken om Curaçao beter te maken, dus gaat hij mee op handelsmissie. Er is echter een probleem: Zijn ziel wil op het eiland blijven!

‘Ik ben trots op jullie twee! Laat me daarmee beginnen. De manier waarop jullie met elkaar omgaan, als echte broers… zorg dat jullie dat blijven koesteren. Dat is punt 1. Het tweede punt is; ik vind het zo tof dat jullie op mijn geboorte-eiland zoiets kunnen neerzetten. Ik weet niet hoe jullie het hebben geregeld… Maar… Petje af. En dat zorgt ervoor dat ik een toerist kan zijn op mijn eigen eiland. Het enige probleem is: De zaken gaan goed in Nederland en jullie hebben me een probleem bezorgd. Waarom? Omdat mijn ziel hier wil blijven!’.

Bekijk hier het filmpje waarin hij dit tegen ons zegt (vanaf minuut 2:17).

Tekst gaat verder onder het filmpje

Mooiste compliment
Van alle complimenten die we toen kregen, raakte die van Shurdon ons het meest in het hart. Een geboren Curaçaoënaar zijn ziel terug laten vinden is een prestatie waar we niet van hadden durven dromen. Het maakt de missie ook tot een succes, omdat we oog blijven houden voor het persoonlijke en het individu. We kijken nu al uit naar de missie van 21 tot en met 23 maart! Daarom blikken we even kort terug naar oktober 2016: de vorige missie…

Work hard, play hard
Het is een gegeven dat de beste deals worden gesloten tijdens handelsreizen. Doordat je lange dagen met elkaar doorbrengt, ontstaan er nieuwe banden en relaties. Natuurlijk hebben de deelnemers hun nodige successen gehad bij de matchmaking met lokale partners, maar ook onderling zijn er enkele deals gesloten. Leuk om te zien hoe er verbinding ontstond tussen ondernemers uit Nederland, België en Suriname. En dat alles op het magische eiland Curaçao.

Internationale status
De handelsmissie maakte het mogelijk dat de deelnemers kennis konden maken met het eiland, de cultuur en de zakelijke opportuniteiten. Handel drijven in het buitenland, groeien met het bedrijf en…de internationale status! Het vervulde enkele deelnemers van trots. De voordelen zijn natuurlijk ook interessant. Marktpotentieel, schaalvergroting, exportmogelijkheden en ga zo maar door.

Actie!
Wil je dit ook beleven? Meld je dan nu aan voor de handelsmissie in maart! Meer informatie vind je via deze link.