• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Demelza Tjon: ‘jonge ondernemer start op Bonaire een stagebureau!’

Bonaire heeft sinds deze week een eigen stagebureau. Dit is een initiatief van Demelza Tjon. Met Stagebureau Bonaire gaat zij scholen in Nederland en bedrijven op Bonaire actief benaderen om zo de juiste match te vinden tussen lokale bedrijven en studenten.

 

“Op 6 december 2015 kwam ik op het idee om Stagebureau Bonaire te beginnen. Ik kwam via mijn werk in contact met diverse studenten die stage wilden lopen op Bonaire maar die niet wisten hoe en waar zij moesten beginnen. Het is namelijk een heel proces wat goed geregeld moet worden voordat je überhaupt naar het buitenland kan vertrekken. Met Stagebureau Bonaire wil ik ervoor zorgen dat zowel de studenten als de bedrijven weten waar ze aan beginnen en wat hen dus te wachten staat tijdens de stageperiode”.

 

“Het is fijn voor studenten om zorgeloos aan hun stageperiode te beginnen. Met Stagebureau Bonaire wil ik bereiken dat zij zich alleen maar hoeven te richten op hun stage”.

Bijzondere gemeente

“Sinds 10 oktober 2010 is Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland. De invloed van Nederland op het bedrijfsleven is zichtbaar. Bedrijven willen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Doordat Bonaire geen hogeschool of universiteit heeft, is er een leegloop aan personeel en stagiaires op dit niveau. Studenten die havo of vwo hebben gedaan, vertrekken na het behalen van hun diploma naar Nederland en komen vaak niet meer terug”.

 

“Op dit moment heb ik contact met diverse hogescholen en universiteiten over de verschillende stagemogelijkheden die er zijn op Bonaire. Door gebruik te maken van social media en via de scholen, wil ik studenten uit Suriname, België, Nederland, Aruba en Curaçao op de hoogte brengen van de mogelijkheden op Bonaire. Hierdoor hoop ik hen te inspireren om hun stage te volgen in Caribisch Nederland. Door de nieuwe kennis die zij hebben vergaard tijdens hun studie, zijn zij een aanwinst voor de bedrijven op Bonaire”.