• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Denver Elias: ‘Rond mijn 18e realiseerde ik me dat ik OOK een business kon runnen’

Fulltime Entrepreneur Denver Elias werd geboren in 1992 op Curaçao waar hij, na zeven jaar in Nederland te hebben gewoond, nu weer woont. In 5 HAVO ging hij van school wegens gebrek aan het juiste schoolmateriaal om zijn doelen te bereiken. Denver doet nu al vier jaar polymatische zelfstudie met gebruik van internet. ‘Daardoor heb ik me op vele gebieden kunnen verdiepen. Iets dat onmogelijk zou zijn als ik het ‘traditionele’ educatiepad zou volgen’. Hoe kreeg deze jonge Curaçaose ondernemer het voor elkaar om zijn doelen te realiseren?
 
Als ondernemer heb ik ervaren dat het van essentieel belang is om jezelf zo goed mogelijk te leren kennen. Dat maakt het gemakkelijker om je identiteit, taak of positie op de markt te identificeren en op basis daarvan specifiek een probleem op te lossen met producten en diensten. Daarom vind ik het ook tijdverspilling om een traditionele studie voor entrepreneurship te doen en daarna ervaring op te doen bij andere bedrijven. Je kan beter stoppen met het uitstellen omdat je zogenaamd nog ervaring moet opdoen of boeken moet lezen etc. Ga het gewoon doen!

Waarom ondernemen?

‘Nu ik terugkijk ging alles bewust en onbewust. Ik ben puur uit zelfontdekking met ondernemen begonnen. Vroeger dacht ik dat ik mezelf zo goed te kennen, maar het bleek dat ik mijn werkelijke talenten niet eens kon definiëren. Ik heb mezelf nooit als ondernemer gezien in mijn jeugd. Rond mijn 18e realiseerde ik me dat ik OOK een business plan in elkaar kon zetten’. Het ging over een consultancy dat businessplannen voor anderen ontwikkelde en op basis daarvan kapitaal kon verstrekken als de opportuniteit profitabel genoeg was voor alle partijen. Denver legt uit dat het toen veel te  groot was om ermee te beginnen. Nadat hij voor advies langsging bij een politicus, omdat hij duidelijk geen idee had waar hij naar toe moest, liet hij dit plan varen.

Leven na de dood?
‘Sindsdien is het idee niet weggegaan en dat geldt ook voor de overtuiging dat ik het wel kan’. Zo is Denver zich door blijven ontwikkelen en continue nieuwe dingen over zichzelf gaan ontdekken. ‘Daarom vind ik zelfontwikkeling zo belangrijk’. Toch is het niet altijd even makkelijk geweest. Denver heeft in het begin gemerkt dat het voor buitenstaanders erg wennen is. ‘In het begin kan het voor buitenstanders lijken alsof mensen zoals ik aan het dwalen zijn, maar entrepreneurship is in geheel een lifestyle en niet zomaar iets dat in een keer gebeurt. Het is alles of niets. De hoeveelheid zelfontwikkeling die je verricht bepaalt heel wat voor je toekomstige lifestyle’. Bij Denver ging de ontwikkeling onbewust richting technologische projecten. ‘Waarschijnlijk vanwege de mogelijkheden om drastisch inefficiënte elementen op de markt te elimineren’.

Ondernemingen
‘Momenteel houd ik me als ondernemer bezig met het oplossen van verschillende problemen op de marktplaats door middel van drie types hoofdprojecten te benuttigen. Ze hebben allemaal met iets technologie te maken aangezien dat mijn grootste interesse is’. Het gaat om:

1) Een consultancybedrijf gespecialiseerd in ontwikkeling, optimalisatie en automatisering van diverse bedrijfsprocessen

2) Diverse online ondernemingen om informatieproducten te distribueren en het ontwikkelen van virtuele activa voor bedrijven

3) Een gedecentraliseerde marktplaats voor entrepreneurs en consultants vanuit verschillende gebied
 

 

Groei gaat gepaard met pijn
‘Durf agressieve beslissingen en stappen te nemen om je doelen te bereiken. Leer jezelf zo goed mogelijk te kennen door al je talenten, interesses en vaardigheden te identificeren. Wees je zo bewust mogelijk over je omgeving, gewoontes, visie en voeding. Vernieuw jezelf op een continue basis, wees open om onbekende concepten in overweging te nemen. Lees over alles waar je tenminste 10% interesse in hebt’.
 

Belangrijk bij het ondernemen
‘Wees kritisch over verschillende perspectieven en registreer alle problemen op de markt die je kunt vinden en werk mogelijke oplossingen uit. Blijf deze oplossingen met de tijd vernieuwen aangezien de markt zich ook continu vernieuwd. Blijft strategisch vooruit denken zodat je de volgende stappen van de markt al achter de rug hebt. Leer van de meest en minst succesvolle mensen. Let goed op je intuïtie en hoe je bepaalde ervaringen aan het ervaren bent of hebt ervaren. Bouw je eigen platform waarvan je weet dat je met gemak je ‘ultieme zelf’ kan bereiken. Voed je lichaam, geest en ziel met informatie waar je alleen maar sterker, beter en sneller van kan worden.
 

Internationale actie!
‘De markt is nu drastisch aan het veranderen dankzij de technologie en er zijn nog een hoop mogelijkheden waar de meerderheid nog niet aan toe is gekomen om aan te denken of beginnen. Aangezien de meerderheid de handen al vol heeft, is de mogelijkheid vrij groot om een van de eerste te zijn in gebieden die voor de massa nog onbekend zijn. ‘Ik wil samen met andere leden van Internationaal Ambitieus (IA) die zich door mijn profiel aangesproken voelen, het IA-platform als communicatiekanaal benutten waarbij we een van de eerste autoriteiten worden in de uitwisseling van expertise tussen de 9 IA-landen bij import en export. Zo kunnen we gezamenlijk sociaal  -en economische experimenten ontwikkelen en uitvoeren die een hoop data inzichten kunnen opleveren in de private en publieke sector van alle 9 landen. Misschien zijn we daarmee een soort pionier voor andere landencombinaties.