• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Dit is mijn evolutie theorie

Als je erover nadenkt, zit de wereld best gek in elkaar. Er zijn mensen van wie we in het algemeen veel verwachten maar die uiteindelijk weinig opleveren. Er zijn ook mensen van wie we weinig verwachten en die boven alle verwachtingen uit presteren. Hierdoor heb ik al vroeg geleerd dat waar je vandaan komt niet bepaalt waar je heen gaat en dat waar je begint niet bepaalt waar je zal eindigen. En als bonus; waar je mee begint, bepaalt ook niet waar je mee zal eindigen.

 

De reden hiervoor is dat mensen voor een heel groot deel hun eigen limieten bepalen. Je bepaalt dus grotendeels zelf wat voor een soort leven je wilt hebben. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van mindervalide mensen die tegen alle verwachtingen in hun dromen realiseren en zogezegd meer valide blijken te zijn dan de zogenaamde meer valide mensen. Ik ken iemand zonder armen en benen die kan zwemmen. En toch zijn er mensen met enorme armen en benen die zichzelf in hun hoofd ervan hebben overtuigd dat ze het niet kunnen leren.

 

Het is noodzakelijk dat je evolueert als mens

Overal in de wereld zijn er mensen die het moeten opnemen tegen torenhoge bergen om hun dromen te verwezenlijken. Toch slagen deze mensen erin om die bergen te overwinnen omdat zij beseffen dat als zij niet snel bergbeklimmers worden, zij nergens heen zullen gaan. Als je niet bereid bent om te evolueren, te ontwikkelen en te groeien naar een steeds betere versie van jezelf, zodat je in staat bent om je obstakels te overwinnen, zal jouw droom altijd buiten bereik blijven.

 

Mensen die wachten op de wereld om te veranderen, komen er meestal achter dat de wereld zonder hen is verder gegaan en dat de wereld in hun nadeel is veranderd. Goede veranderingen vinden niet vanzelf plaats, die moet je bewust inbrengen. Als je vindt dat er iets in jou – of in de grote wijde wereld- ontbreekt, is het aan jou om het in de wereld te brengen. Je moet niet hopen op een gelukstreffer die het leven zal veranderen. Gelukstreffers raken meestal andere mensen. Als je aan de voet van een berg staat, heb je echt maar een paar opties. Je kan aan de voet van de berg blijven staan of een paar klimlessen volgen en de berg beklimmen.

 

Zoek in jezelf

Succesvolle mensen hebben geleerd om geen slachtoffers van omstandigheden te zijn; als er niemand is om hen toe te juichen, vinden ze altijd een manier om zichzelf aan te moedigen en te motiveren. Als zij geen kansen krijgen, creëren zij hun eigen kansen. Als niemand in hen gelooft, blijven zij in zichzelf geloven. Zij wachten niet totdat omstandigheden veranderen voordat zij in actie komen. Zij doen het met de middelen die ze hebben en maken gebruik van hun creatieve denkvermogen om de gewenste vooruitgang te boeken. Je moet alles inzetten als je het wil maken. Mensen kunnen medelijden met je hebben en je hier en daar helpen, maar dat zal je niet ver brengen.

 

Stop jouw zelfmedelijden weg en pak jezelf op! Het probleem voor velen is niet dat men geen geloof heeft, maar dat men energie verbruikt door het verkeerde te geloven. Als je gelooft dat je het niet kan, kan je aangezien je toch al ergens in gelooft, net zo goed gaan geloven dat je het wel kan. Plaats je geloof in de gedachten dat je wel beter kan en ook beter verdient en gebruik je energie positief.