• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Doe eerst deze 10 dingen voordat je je baan opzegt (deel 2)

Als je net deel 1 hebt gelezen, dan ben je klaar voor deel 2. Bij het lezen van deel 1 heb je waarschijnlijk gedacht ‘goh, dat klinkt als veel werk’. En je hebt gelijk! De eerste 10 stappen verrichten naast het behouden van je baan vergt significante inzet en toewijding. Toch is dat slechts het begin… Als je de volgende dingen moet oppakken doe je een grote sprong voorwaarts qua moeilijkheidsgraad.

1. Geld verdienen
Volgens Andrew Yang (van deel 1) zijn vliegensvlugge ondernemers teveel gefocust op het geld. Je kan de meeste dingen doen en uitvogelen zonder dat je daar veel voor uit hoeft te geven. Dat gezegd hebbende, de meeste ondernemingen vereisen geld om te lanceren en om van de grond te komen. Het vinden van de eerste fondsen is de belangrijkste barrière waar de meeste ondernemers mee worden geconfronteerd. Veel mensen hebben ook niet de hoeveelheid spaargeld om 3 of zelfs 6 maanden te overbruggen, zodat ze onbezorgd onbetaald werk kunnen doen.

2. Het product ontwikkelen
Het ontwikkelen van je product is een aanzienlijke inspanning. Zelfs als je iemand inhuurt om je product te bouwen en te ontwikkelen, is het managen van je personeel om het product te laten bouwen zoals je dat wil al een grote taak op zich. Je kan er vanuit gaan dat de kopers van je product er 2x zo lang over zullen doen om over te gaan tot aankoop en dat het jou als ondernemer 2x zoveel kost als dat je hebt gepland. In deze fase is het goed mogelijk dat de business extra geld vereist.

3. Bouw een team
De meeste mensen bouwen een onderneming niet in hun eentje. Daarnaast kan het vinden van kwalitatief sterke partners of werknemers tijdrovend of onvoorspelbaar zijn. Je eerste werknemer gaat naar jou kijken voor begeleiding en zijn of haar productiviteit zal afhankelijk zijn van jouw managementvaardigheden. Met partners moet je er zeker van zijn dat je goed met ze samen kan werken, aangezien ze er vanaf het begin bij zullen zijn en de komende jaren bij je zullen blijven.

Gerelateerd: Hoe bouw je het winnende team?

4. Zorg dat je klanten krijgt
Het bezoeken van handelsshows of het een poging tot het verkrijgen van een handjevol betalende klanten is een typische tijdrovende investering. Denk daarbij o.a. aan webmarketing, het produceren van content en SEO. Stuk voor stuk activiteiten die veel energie en middelen vereisen om rendement te genereren.

Gerelateerd: In 4 stappen een succesvolle marketingtekst