• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Domino’s in het Belgische Sint-Niklaas bakt pizza’s voor asielzoekers

**Bron: www.voorbeeld-allochtoon.nl**

**Domino’s Pizza in de Belgische stad Sint Niklaas heeft pizza’a gebakken en gratis uitgedeeld aan wachtende asielzoekers in Brussel. Dat liet het filiaal met een bericht en foto’s weten op hun Facebook pagina.**

Al bijna twee weken kamperen asielzoekers noodgedwongen voor de gebouwen van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Er zijn te veel asielzoekers om meteen geregistreerd te worden, dus slapen ze in het park. Ze moeten er wachten tot ze aan de beurt komen om zich te laten registreren als kandidaat-vluchteling. Pas dan krijgen ze toegang tot opvang. De stad Brussel heeft sanitair laten installeren en heeft ook al tenten laten aanrukken. Het gaat om lichte partytenten die niet echt geschikt zijn om in te slapen.

**Gerelateerd**: [Rode duivels, stille stijgers](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/rode-duivels-stille-stijgers)

**Gratis pizza’s van Domino’s**

Domino’s Pizza in Sint-Niklaas besloot om pizza’s te bakken, de auto vol te laden met pizza’s en deze uit te delen aan de asielzoekers in Brussel. “Iedereen draagt een steentje bij,” liet Domino’s Pizza weten op Facebook.

**Gerelateerd**: [Do’s and dont’s zakendoen in België](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/dos-and-donts-zakendoen-belgie)

**Reacties op Facebook**

Volgers van de pagina reageerden erg positief op de actie van Domino’s Pizza. De Facebook post is op dit moment meer dan 3.000 keer gedeeld en bijna 6.000 keer geliked. Of andere filialen en andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen is niet bekend.

**Gerelateerd**: [Belgische Universiteit brouwt bier met afvalwater](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/belgische-universiteit-brouwt-bier-met-afvalwater)