• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Dubai, inspiratie in de woestijn

 

 

 

Vorige maand reisden co-founders Silvino en Pascal af naar Dubai. Een beloning voor de vele successen van 2017 en stiekem tegelijkertijd een oriëntatiereis naar zakelijke mogelijkheden. Een handelsmissie naar Dubai zullen de heren voorlopig niet organiseren, maar de omgeving was buitengewoon inspirerend. Voor ondernemers om te modelleren, maar welke mogelijkheden zijn er voor ambitieuze professionals?

De gebouwen, de luxe, de weelde en het ontzettende internationale karakter van Dubai bieden ondernemers de perfecte inspiratie voor de eigen business. Je gaat anders kijken naar service en customer experience. En het leven in weelde is natuurlijk ook geen verkeerde motivator. Desondanks vielen vooral de kansen en mogelijkheden voor ambitieuze professionals op. Het staat goed op je cv om 2 a 3 jaar naar Dubai te gaan, flink geld te verdienen en dan terug te komen naar Nederland.

Werken in Dubai
Ook in Dubai is een netwerk belangrijk. Als je dat niet hebt, is het belangrijk dat je eerst verzekerd bent van werk voordat je vertrekt. Het leven in Dubai schijnt duur te zijn en zonder werk mag je maximaal 60 dagen blijven. Dat geldt overigens voor de hele regio van de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai is de voertaal Engels en online kan je veel vacatures vinden. Er zijn veel internationale bedrijven gevestigd in Dubai waar je als dus je voordeel mee kunt doen als Europeaan.

Kanalen
Er zijn internationale vacaturessites zoals Search Jobs Abroad, Indeed of Nadia.me. Vooral laatstgenoemde heeft ervaring met buitenlandse werknemers en kunnen goed helpen bij het regelen van de benodigde papieren. Als je toch liever in Dubai zelf wil zoeken kan je een toeristenvisum nemen. Dan moet je wel binnen 30 dagen werk vinden. Je kan dit verlengen met 30 dagen extra, maar daar zijn natuurlijk extra kosten aan verbonden. In dit geval moet je na 60 dagen het land verlaten als je geen werk hebt gevonden.

Geld
Het is aan te raden om onderzoek te doen naar het inkomen en de kosten van levensonderhoud in Dubai. Bij sommige bedrijven is het de normaalste zaak dat zij de kosten van verblijf, gas, water, licht en dergelijke betalen. Dat geldt ook voor het verblijf –en werkvisum. Deze zijn verplicht. Afhankelijk van waar je werkt, kan je in Dubai goed verdienen. Het land is van de Arabieren, maar zij vormen de kleinste bevolkingsgroep. Om de economie draaiende te houden halen ze mensen uit het buitenland.

Abu Dhabi
Op nog geen anderhalf uur rijden is de grootste havenstad van de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd. Abu Dhabi is daarom een belangrijk centrum voor internationale handel en de grootste haven ‘De haven van Jebel Ali’ behoort tot een van de grootste havens ter wereld. Silvino en Pascal vonden Abu Dhabi beter georganiseerd en gestructureerd dan Dubai. Een mooie stad met prachtige architectuur en net wat meer lokale bevolking dan in Dubai, waar veel Filipijnen en Indiërs zijn.

Cultuur
De oorspronkelijke bewoners zijn de Emirati’s. Zij spreken Arabisch, zijn rijk en zijn aanhangers van de Islam. Daar merk je in het bedrijfsleven erg weinig van. Je hoeft als vrouw geen hoofddoek te dragen, maar zorg dat je niet al te luchtig gekleed bent. De vrouwen van de Emirati’s zijn vaak wel volledig bedekt in boerka’s. Netwerken is vaak iets van de langere termijn. Om relaties op te bouwen moet je tijd investeren, interesse tonen in de cultuur en het helpt als je een paar woordjes Arabisch spreekt.

 

Dubai, tot gauw!