• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Echte ondernemers slapen niet

Shark Tank’s Daymond John, de eigenaar van FUBU, zegt dat hij nooit slaapt. ‘Ik doe powernaps’ aldus Daymond. Toch is het opmerkelijk want als mens kan je nu eenmaal niet zonder slaap. Weinig slaap nodig hebben is iets dat ondernemers kennen. De energie die vrijkomt puur doordat je het ondernemen niet als werk is onuitputtelijk. Toch zijn er ook nadelige gevolgen als je niet genoeg rust of slaap tot je neemt.

Slaaptekort verhoogt het risico op psychiatrische mankementen, depressie en hartfalen. Daarnaast kan slaaptekort je stemming beïnvloeden en verlaagt het je immuunsysteem. Behalve je gezondheid is het ook een kritisch onderdeel van je succes als ondernemer om 7 tot 8 uur per dag te slapen. Die rust is belangrijk voor je uitvoerend functioneren. Daarnaast beïnvloed slaap het gedeelte van je brein dat verantwoordelijk is voor het maken keuzes, het creatieve denken, je geheugen en reactiesnelheid. Toch maar wel voldoende slaapuren maken?

7 tips om het slapen te bevorderen

1. Vermijd alcohol voor het slapen gaan
In ieder geval 3 uur voordat je gaat slapen.

2. Doe de TV of andere elektronische apparaten uit voordat je gaat slapen
Het is beter om een boek te lezen in plaats van TV, Playstation of een DVD-tje kijken. De radioactiviteit zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven, terwijl ze juist moeten relaxen

3. Schrijf je zorgen weg
Dit zorgt ervoor dat je je hoofd leeg maakt.

4. Creëer de perfecte ambiance
Je slaapt het beste in een verkoelde, donkere en stille ruimte.

5. Beweging
Het sporten zorgt dat er stoffen vrijkomen die het 24-uurs ritme beïnvloeden.

6. Vermijd suiker voor het slapen gaan.
Neem een snack met proteïne of vet (yoghurt), in plaats van taart of cake. Koolhydraten zorgen voor een energieboost met vervolgens een crashdaling. Dit kan de kwaliteit van je slaap beïnvloeden.

7. Word wakker in het zonlicht
Deze tip zal in het ene land makkelijker zijn dan in het andere.