• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Een coach om als beginnend ondernemer te slagen

Ik heb eindelijk het besluit genomen: Ik word ondernemer! Bij deze gedachte word ik enthousiast en mijn hart klopt sneller. Ik heb er enorm veel zin in! Alleen……. heb ik geen idee hoe je moet ondernemen. Waar moet ik beginnen? Welke stappen moet ik nemen?

 

Ik heb mezelf als eerste afgevraagd wat ik wil bereiken als ondernemer. Waar ben ik goed in en waar moet ik nog aan werken? Met al die vragen op mijn lijst ben ik mijn zoektocht naar het ‘ondernemer’ zijn gestart.

 

Een businesscoach

Ik ben een hoop informatie tegengekomen. Veel waar ik ook daadwerkelijk iets mee kon, maar ook veel waar ik me kreunend en steunend doorheen heb gewerkt. Er moest toch vast een andere manier zijn die me echt verder zou kunnen helpen?

 

Toen kwam voor mij het verlossende antwoord en het antwoord op mijn zoektocht. Een businesscoach! Als je net als ik geen enkele ervaring hebt met ondernemen, laat de eerste investering in jezelf een businesscoach zijn.

 

Met een coach voorkom je dat je het wiel opnieuw uitvindt. Je begint gelijk met strategisch ondernemen. Je leert ontzettend veel over marketing en hoe je jezelf moet positioneren op de markt. Als ik dat zelf had moeten uitvinden, zou ik nu, twee jaar later, niet veel verder zijn.

 

In jezelf investeren

De waarde die je krijgt is zo fijn. Het helpt je groeien in jouw ondernemerschap. Dus wees niet bang om in jezelf te investeren. Het levert je uiteindelijk zo ontzettend veel op.

 

Hoe kies je nu de coach die bij je past?

 

  1. Zoek er een paar op. Ga ze een tijdje volgen en kijk of hun informatie jou aanspreekt.
  2. Als ze een webinar geven, meld je dan aan. Zo kom je ook meer te weten.
  3. Wordt er een challenge georganiseerd, doe dan mee en reageer actief in de groep. Zo kan jij vast je vragen stellen en kijken of er een klik is.
  4. Vraag eens een kennismakingsgesprek aan. Dit is vaak mogelijk.

 

Mijn coach heeft me geholpen mijn manier van ondernemen te ontdekken en wat ik wil uitdragen naar mijn ideale klanten. En laatst kreeg ik nog een waanzinnig compliment van iemand die ik graag met je wil delen. ‘Ik kan echt zien dat jouw hart en ziel zit in wat je doet. Ik voel dat gewoon honderden kilometers van je vandaan. Chickenskin!’

 

Ik houd van het ondernemerschap! šŸ™‚