• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Eerst ontslagen en nu zelfs keuzes op Curaçao

Mijn held

Laatst keek ik naar de film Invictus, over het leven van Nelson Mandela aan het begin van zijn regeringsperiode. Als je iets moet weten over Mandela, is dat hij overtuigd was van het effect van persoonlijk leiderschap wanneer je in een situatie verandering wil brengen. Zijn strategie kwam vanuit zijn eigen levenslessen, teleurstellingen, frustraties en diep verlangen om te allen tijde kapitein te blijven van zijn eigen schip.

Moedig zijn

Een aantal weken terug werd ik uit mijn comfortzone geduwd, wat ik in eerste instantie niet prettig vond. Echter door jaren bewust te handelen vanuit een positieve en overwinnaarsmentaliteit, kon ik mijn prioriteiten opnieuw vaststellen en de juiste acties ondernemen. Ik nam persoonlijk leiderschap, want ik wilde zelf mijn koers zetten. Als je mijn artikelen volgt, dan weet je ondertussen dat ik graag controle wil hebben waar dat mogelijk is. En als je beseft hoeveel keuzes je eigenlijk hebt, dan zal je ontdekken dat je niet zo machteloos bent als je denkt.

Mijn kompas

Dus door mijn tweede onderneming te starten en gewoon acties te ondernemen om mijn dromen waar te maken, werd het steeds helderder welke waarde ik toevoeg en wat ik wel of niet wil. Hierdoor straalde ik na mijn ontslag rust en zelfvertrouwen uit. Ik had geen idee op dat moment of ik in het onderwijs wilde blijven, maar stond open voor het juiste aanbod. Het juiste aanbod, waar ik een goed gevoel over heb. Zoals ik vaker zeg, is mijn intuïtie mijn kompas. Ik hoor sommigen al zeggen: "Je moet al blij zijn dat je een baan krijgt."

Hmm, well I don’t roll like that. Ondanks dat ik enige zekerheid ook prettig vind, vertik ik het om een baan, functie of opdracht aan te nemen die ik niet wil. Ja, dat houdt in dat je langer moet wachten en iets langer in onzekerheid zit. Maar als je weet wat je uit het leven wilt halen en je verlangen om iets beter te krijgen sterk genoeg is, dan zal je ook betere keuzes maken. Minder keuzes uit noodzaak, en steeds meer keuzes vanuit je hart.

Mijn beloning

Anderen zullen het proces niet altijd begrijpen, maar houdt vol want het resultaat liegt er niet om. Echt niet! Voor mijn onderneming heb ik in de afgelopen weken geweldige opdrachten binnen gehaald en ontstaan er mooie samenwerkingen op mijn dushi Curaçao. Bij mijn andere passie ‘onderwijs’, heb ik wederom een baan gekregen. Niet alleen blijf ik bij mijn huidige werkgever, maar ik kon ook nog kiezen op welke opleiding ik wilde lesgeven. Wat een luxe, van een ontslag naar opnieuw een mooi avontuur. Ik ben dankbaar en heb er veel zin in. Dit is mij niet 'overkomen' omdat er personeelsruimte is ontstaan, maar omdat ik mezelf op waarde wist in te schatten en dit ook aan mijn omgeving wist uit te stralen. Dus ontdek wat je krachten en talenten zijn, zet je altijd 100% in en positioneer jezelf als een pro.

Je lot ligt niet in de kaarten, maar wel degelijk in je eigen handen!

PS: Ik ben erg blij dat jullie mijn artikelen lezen en delen. Daardoor ben ik eigenlijk best benieuwd waar jij tegenaan loopt in je carrière of onderneming? Als ik dat weet, kan ik je in mijn artikelen ook vertellen hoe ik erover denk en wat mij de juiste stappen lijken om te nemen. Als je dat wil, mail me op co***@ma*************.nl