• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Erwin Simons: Fiscale mogelijkheden Curaçao tonen

Internationaal Ambitieus organiseert sinds oktober 2016 handelsmissies naar onder andere Curaçao. Met een aantal oud-deelnemers blikken wij terug op hun deelname aan de handelsmissie en de de doelen die zijn bereikt.
 
Tijdens dit interview spreken we met Erwin Simons, fiscalist (Mr. fiscaal recht) en mede-eigenaar van SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants, een full-service accountants- en advieskantoor met als één van de specialiteiten: advisering rondom 'zakendoen en investeren op Curaçao'.
Bijeenkomst zakendoen op Curaçao
In 2016 organiseerden Internationaal Ambitieus en KvK Amsterdam een bijeenkomst over zakendoen op Curaçao.

''Tijdens de bijeenkomst mocht ik een presentatie verzorgen over de fiscale aspecten van zakendoen tussen Nederland en Curaçao. Daar leerde ik Silvino en Pascal beter kennen. Na de seminar vroegen ze mij om een groep Nederlandse ondernemers fiscaal te begeleiden op hun handelsmissie naar Curaçao. Uiteraard geen moment getwijfeld én geen moment spijt van gehad,'' geeft Erwin enthousiast aan.

Welkomstwoord door toenmalig minister Rhuggenaath op het Ministerie van Economie Ontwikkeling (Tekst gaat door onder de foto)

Bedrijfsbezoeken

Tijdens de handelsmissies naar Curaçao wordt er in drie dagen een vol programma afgewerkt met netwerkevenementen, workshops, culturele evenementen en bedrijfsbezoeken.

''Het bezoek aan het Ministerie van Economische Zaken en een zakelijke rondrit over het eiland met een bezoek aan diverse economische-zones vond ik het meest interessant,'' vertelt Erwin.

Fiscale mogelijkheden tonen

Erwin heeft al vele malen een presentatie verzorgd tijdens één van onze evenementen. Tijdens de handelsmissie was één van de doelstellingen van Erwin om de (fiscale) mogelijkheden van Curaçao te tonen aan ondernemend Nederland. De handelsmissie heeft hier een “live” bijdrage aan geleverd door de advisering ter plaatse toe te passen. Dit werd als zeer waardevol ervaren. 
Voorzet zelf inkoppen
''Er wordt een prachtig podium geboden door Internationaal Ambitieus, maar je moet de voorzet wel zelf inkoppen. Ook na de handelsmissie zul je zelf met lokale- en Nederlandse ondernemers moeten blijven communiceren. Het komt niet vanzelf aanwaaien,'' sluit Erwin af.
 

Heeft u ook interesse om zaken te doen met Curaçao en met ons mee te reizen? Klik op de banner voor meer informatie!