• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Estelle Levinson: ‘Volg gewoon je passie en je ster zal gaan rijzen’.

Achttien jaar lang loopt ze rond zonder enig idee over wat ze wilt worden. En ineens heeft ze het! Iets wat in haar zit en altijd in haar heeft gezeten. Estelle Levinson besluit te gaan voor haar passie en sindsdien is haar ster rijzende. Hoe is dit allemaal zo gekomen en waarom is het zo belangrijk om je passie gewoon te volgen?

Ze is 22 jaar jong en een ontzettend gepassioneerde en creatieve ondernemer. Met haar bedrijf ‘ME Visions’ is ze actief als filmmaker, producer en regisseur. Het was altijd al haar bedoeling om iets creatiefs te doen qua werk. ‘Ik wilde graag actrice en regisseur worden en dat is ook een beetje gelukt’, zegt Estelle heel bescheiden. Inmiddels bestaat ME Visions twee jaar en werkt ze er fulltime voor. Hoe maakte Estelle van haar passie haar werk?

Het begin
Tot haar 18e wist ze absoluut niet wat ze wilde worden. ‘Geen enkele opleiding leek me leuk of bracht me waar ik wilde komen’. Op 15-jarige leeftijd begon Estelle met het schrijven en filmen van korte fictiefilms, waarmee ze twee keer de finale haalde van het Nederlands filmfestival voor scholieren. ‘Ik werkte bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere als secretaresse, mijn eerste baantje, toen ik gevraagd werd om te komen werken bij een mediabedrijf als productieleider’.

De stap
‘Ik wilde graag producties maken waar de opdrachtgever heel blij mee is en ikzelf ook trots op ben. In het begin was dat ook zo, maar het bedrijf had gewoon een heel andere stijl. Ik maakte geen video's meer die een mooie aanvulling waren voor mijn portfolio. Daarop besloot ik om zelf een bedrijf te beginnen en met de beste mensen uit mijn netwerk samen te werken. Nu maak ik video's die ik zelf ook op mijn Facebookpagina wíl delen!’.

Probleem opgelost
Nu kon ze wel met mensen werken met wie ze samen de productie naar een hoger niveau kon tillen. Ondanks dat ze geen opleiding in de media had gevolgd, had Estelle wel de nodige kennis en kunde opgedaan bij dat bedrijf. Estelle is inmiddels vier jaar verder. ‘Ik denk dat dit altijd al in me zat, maar ik denk dat er zelfs nog meer in zit. Voor mij is dit een heel logische keuze omdat ik dit ook gewoon ben!’. Daarin maakt Estelle ook geen onderscheid in klanten. ‘Iedere opdracht is weer voor een nieuwe doelgroep, maar qua branding en uitingen richt ik me wel op mensen onder de 50 jaar’. Een vrij grote doelgroep dus.

Haar ‘why’
Ze glundert en straalt als ze aan het werk is. ‘Wat ik zo mooi vind aan video, is dat je veel dingen gewoon nog veel mooier kan maken dan dat ze zijn’. Vorig jaar mocht Estelle mee op handelsmissie naar Suriname voor vrouwelijke ondernemers uit Nederland om te filmen. ‘En dat was zo bijzonder! Het leuke is dat je de sfeer van de reis en het gezelschap kan overbrengen in een herinnering, die ze keer op keer terug kunnen kijken’. Estelle vult aan dat ze ook veel dingen kan romantiseren. Iets dat ze normaal gesproken ook al doet in haar hoofd, maar bij het filmen maakt ze het tastbaar…

Uitdaging
Estelle ervaart het wel als lastig dat ze als ondernemer constant ‘aan’ moet staan. ‘Tenminste, dat is het gevoel wat bepaalde ‘influencers’ je online geven’. Ze snapt dat het belangrijk is dat je als ondernemer op ieder moment een pitch moet kunnen geven, maar stelt ook dat mensen soms een ‘off day’ hebben. ‘Vooral als je creatief werk doet, zit het niet altijd mee. Zo heb ik weleens een ‘edit-block’ gehad en dat is supervervelend, maar creativiteit kan je niet dwingen’.

Advies
Wanneer Estelle tegen problemen aanloopt, probeert ze niet zo streng voor zichzelf te zijn. Daarbij kijkt ze niet teveel naar anderen. ‘Dat werkt voor mij en is volgens mij ook heel belangrijk. Het liefst kijk ik helemaal niet naar anderen. Als zij het superdruk hebben en van afspraak naar afspraak vliegen en ik heb die week maar één opdracht, waarom zou ik me dan druk maken? Ik focus me gewoon lekker op mijn eigen ding en als ik lekker blijf werken, me online en op netwerkevents laat zien en goed werk lever, komt alles wel goed’.

Actie!
‘Besef; het superdruk hebben is geen graadmeter voor een succesvol en gelukkig leven. Volg gewoon je passie en je ster zal gaan rijzen…’