• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Eva Isselt-Agard: ‘Hoe doe je dat met seks? Het gaat om die ‘prang prang’’

In het vorige artikel over Eva’s Service Bureau ging het over het bijzonder gegeven dat een echtpaar gezamenlijk een onderneming runt. Eigenaresse Eva vertelde over haar reis van passie naar ondernemerschap. Ze inspireert anderen omdat ze heeft aangetoond met karakter verder te komen dan met skills alleen. Waar de nadruk in het vorige artikel meer op hun bedrijf ligt, gaat het in dit artikel over de persoonlijke drijfveer van Eva.

Eva’s Service Bureau heeft inmiddels een team van getalenteerde professionals, waarmee ze uit hun uitgebreid leveranciersnetwerk ieder evenement tot leven weten te brengen. Eva is graag de spil tussen de klant en alle leveranciers en zorgt voor elk detail! Naast bruiloften en andere evenementen staat Eva’s Service Bureau ook bekend om haar ‘hostess’-service met hostesses, die flexibel zijn in te huren voor verschillende opdrachten. Het cirkeltje is helemaal rond met hun trainingsaanbod op het gebied van etiquette en hospitality. Is veelzijdigheid een valkuil of toch niet?
 

Kinderdroom
Bruiloften vormden de grootste passie voor Eva. In Suriname bracht ze een huwelijkstijdschrift uit en dat was een hit. Eva zag daardoor in dat zij alleen aan de bruiloft dacht en niet zozeer aan het huwelijk. ‘Ik kwam erachter dat de mensen willen weten hoe ze invulling moeten geven aan het huwelijk op zich. Hoe werkt een relatie tussen man en vrouw? Hoe regel je de huishoudelijke financiën? Hoe doe je dat met seks? Wat komt er kijken bij het krijgen van kinderen? En ga zo maar door’. 

 

Eigen ervaring
Eva ziet in dat ze haar onderneming duurzaam kan inzetten door de focus te verleggen.
‘Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het verschil tussen een bruiloft en een huwelijk ontzettend groot kan zijn. Op basis van die ervaring geef ik invulling aan mijn business. Als ondernemer wil je natuurlijk geld verdienen, maar ik heb gemerkt dat mijn persoonlijke drijfveren eigenlijk in het teken staan van het dienen van een groter doel dan ikzelf’. Een mooi streven en ook een eigenschap die bij veel succesvolle mensen terugkomt.

Geld mag niet je drijfveer zijn
‘Ik had geen referenties en in het dagelijks leven was ik jurist. Veel bruiloften die ik deed waren kosteloos. Doordat het kosteloos werd gedaan, zag men hoe wij te werk gingen. Daardoor kregen we meer aanvragen’. Eva legt uit dat ze dit met de nodige perfectie heeft gedaan, dus vanuit het hart. ‘Men zag aan de artikelen in het huwelijkstijdschrift hoe professioneel wij waren als eventplanner’. Het valt op dat de hoeveelheid hart en ziel die Bryan en Eva in de business stoppen tekenend is voor de trigger en dus de passie. Daarom kiezen klanten voor Eva.

Uitbreiden
Hetzelfde trucje past Eva ook toe op het organiseren van conferenties. Ook dit deed ze aanvankelijk kosteloos en dat smaakte naar meer. Ze pakt er ook evenementen in het bedrijfsleven bij. Kosteloos. ‘De passie komt op hetzelfde neer in al onze activiteiten. Voor bruiloften kan je dezelfde activiteiten oppakken in bijvoorbeeld de zakelijke wereld. Dit was voor mij de reden om verder te denken dan alleen het hokje bruiloften. Daarom zijn we ons gaan uitbreiden binnen de evenementenbranche’. Eva houdt ook van het zakelijke, punctuele, taalgebruik in de formele wereld. ‘Heerlijk om te zien hoe alles strak verloopt. Het gaat om die ‘prang, prang’ aldus Eva.

Dieperliggend probleem
‘Het groter geheel van kleinere delen vormt vaak problemen, waar ik weer voldoening uit haal om die op te lossen. Zo had ik eens een cateraar en een interieurverzorger, waarbij de onderlinge communicatie in de praktijk niet goed op elkaar was afgestemd. De organisatie was daardoor niet één geheel. Het ging om professionals op elk gebied en daardoor was er geen collectief, maar opereerde iedereen individueel en dus ongeorganiseerd. Hier lever ik mijn kwaliteit’. Eva brengt de verschillende professionals met elkaar in contact om er één geheel van te maken.

Hoe werkt dat in de praktijk?
Eva ontdekt de juiste leveranciers en delen leidt tot vermenigvuldigen. ‘Het is geweldig om de andere leverancier te promoten. Dat geldt ook voor de DJ, de taartenbakker of de fotograaf. Anderen krijgen de gelegenheid zich van hun beste kant te laten zien. Ik had eens een jongen die ik de kans gaf en daarna in het magazine plaatste. Nou, door het magazine is hij groot geworden en bleek hij een verborgen talent. Hij ging ineens van amateur naar professioneel’. Eva legt uit dat haar netwerk van professioneels zo uitgebreid is, dat het werken ook makkelijker is. ‘We hebben een visagist die geweldige make-up kan doen. We hebben een bloemist die het bruidsboeket maakt. Het grappige is dat dit stuk voor stuk professionals zijn, die bang zijn om een bedrijf te beginnen, terwijl ze wel talent hebben. Zij doen het onder mijn vlag’.

 

Het komt Eva ook goed uit, want ze kan daardoor rekenen op de loyaliteit van deze mensen. Inmiddels heeft ze een sterke naam wat weer prettig is, omdat er daardoor bijvoorbeeld nooit problemen zijn met betalingen. ‘We zijn transparant, ja is ja en nee is nee’. Eva maakt ook geen onderscheid tussen klanten met een groot of klein budget. ‘Eva’s Service Bureau levert. Punt’.

Eva de jurist
Met haar juridische achtergrond is Eva in staat zich te richten op  de eisen. Formele regels bij bijvoorbeeld de uitnodigingen bij een bruiloft. ‘Daardoor is mijn passie voor etiquette gaan groeien. Je bezighouden met hoe het eigenlijk hoort. Daarom zijn we etiquette gaan studeren. Als je weet hoe het zou moeten, dan ben je flexibel om die regels om te buigen. Het is gewoon een combinatie van feiten en passie’.

Actie!
Conclusie uit Eva’s verhaal is dat ze invloed wil hebben en wat achter wil laten. ‘Ik wil een legacy achterlaten, daar werk ik voor’. Het is haar ervaring dat wanneer je op die manier te werk gaat, je succesvol zal zijn. ‘Je visie gaat verder dan alleen de verdiensten’. Eva's Service Bureau, specialist in de planning en organisatie van persoonlijke en zakelijke evenementen, maakt jouw evenement tot een onvergetelijk gebeuren. ‘Met onze professionele en liefdevolle handen nemen wij jou de stress van het organiseren uit handen en zorgen voor een vlekkeloos verloop’. Bekijk haar website via deze link.