• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Event: contractuele relaties tussen Suriname & Curaçao

Feature Image

Na een geslaagde Legal Lunch in Suriname, vindt op 5 maart 2020 de tweede editie plaats op Curaçao. Legal Lunch is een event waarbij in een informele sfeer wordt ingegaan op juridische vraagstukken. Deze editie staat in het teken van contractuele relaties, waarbij ook wordt ingezoomd op de juridische verschillen tussen Curaçao en Suriname en waar u op moet letten bij het sluiten van internationale overeenkomsten. Ook krijgt u de mogelijkheid om interactief ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

Legal Lunch
De Legal Lunch is een initiatief van Didi Wildeman van advocatenkantoor Wildeman Legal  & Mediation (Curaçao) en Elleson Fraenk van advocatenkantoor Vision Legalis (Suriname).

Elleson Fraenk is advocaat, trainer bij de Beroepsopleiding Advocatuur en sinds 2018 ondernemer. Ze houdt zich bezig met verschillende rechtsgebieden, waaronder arbeidsrecht, ondernemingsrecht en intellectuele eigendomsrecht.  Zij pleit ervoor dat ondernemers en particulieren veel eerder juridische bijstand zoeken, dus voordat het “mis” gaat. “Er valt veel te winnen voor ondernemers als zij in een vroeg stadium begeleiding zoeken door datgene wat zij vaak als een doolhof van contracten/regels ervaren. Samen met de cliënt  bekijk ik wat er in hun onderneming aan juridische infrastructuur aanwezig is en of deze voldoet aan de visie/plannen die de ondernemer voor zijn bedrijf heeft. We denken hierbij aan arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden, leverancierscontracten, huurovereenkomsten, vastlegging van IE-rechten, enz. Na screening worden bestaande contracten -in samenspraak met de cliënt- waar nodig aangepast. Het voordeel van deze aanpak is dat veel problemen waar bedrijven tegenaan lopen, voorkomen worden”.

Didi Wildeman is advocaat, mediator, docent en ondernemer. Tijdens haar ervaringsjaren in de advocatuur heeft zij diverse initiatieven genomen ten behoeve van juridische kennisdeling. Een van haar missies is om ondernemers en leidinggevenden zelfredzamer te maken. “Er gaat nog teveel mis tijdens besluitvormingsprocessen. Werknemers worden bijvoorbeeld om emotionele redenen ontslagen, terwijl er geen dossier is dat het ontslag ondersteunt. Deze missers kosten ondernemers veel tijd, geld en moeite. Met mijn aanpak wil ik dan ook graag beweging brengen in de gedachte dat een advocaat pas geraadpleegd moet worden op het moment dat er een conflict is ontstaan. Door in te springen als juridisch bedrijfsadviseur kan ik sneller anticiperen op risico’s en valkuilen”.

Juridische kennis overdragen aan ondernemers
De advocaten bundelen hun krachten om ondernemers en leidinggevenden op weg te helpen of een juridisch zetje in de rug te geven. Zij zijn van mening dat de advocatuur moet aansluiten bij de veranderende tijdgeest waar rechtszoekenden vooral een helder en bondig antwoord willen op hun rechtsvragen. Met Legal Lunch beogen zij op toegankelijke wijze juridische kennis over te dragen aan ondernemers en leidinggevenden.

Aanmelden
Vragen kunnen voorafgaand aan de informatiesessie worden toegezonden, waarna de advocaten een selectie zullen maken voor de te behandelen onderwerpen. Aanmelden voor Legal Lunch kan tot en met vrijdag 28 februari november a.s. via di**@wi***********.com