• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ewen Cicilson:’motivatie om onderneming te starten is de angst om uiteindelijk met al mijn ideeën te sterven’

We stellen weer een nieuwe schrijver aan je voor. De naam is Ewen Cicilson. Een startende ondernemer, auteur en parttime verzekeringsadviseur. Ewen heeft zijn Bachelor in Journalistiek en is daarnaast in diverse branches werkzaam geweest. We trappen af met zijn verhaal. Binnenkort volgt zijn 1e artikel.
‘Ik ben een zeer gelovig persoon die ervan overtuigd is dat een ieder van ons uniek is’. Ewen gelooft ook dat ieder mens een speciale gave in zich heeft dat wij aan de wereld kunnen en zelfs moeten geven. Geboren in Suriname, maar is 2014 verhuisd naar Europa. ‘Ik wilde met mijn vriendin zijn’. Toeval of niet, zijn vriendin is ook onlangs gestart met ondernemen. Wat deed Ewen in Suriname voor zijn emigratie naar Europa?

Suriname
‘In Suriname schreef ik voor diverse maandbladen en presenteerde ik twee radioprogramma’s getiteld ‘Ondernemend Suriname en Young Professionals’. In Suriname begon Ewen al met ondernemen door samen met een kennis van hem een T-shirtlijn te starten. ‘Deze ervaring heeft helaas alleen kennis opgeleverd’. Tijdens zijn laatste avontuur in Suriname heeft hij met een vriend voor diverse bedrijven tv-reclames bedacht, uitgewerkt en laten uitvoeren. ‘Vanwege mijn beslissing om naar Europa te vertrekken is het nooit uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf en is het slechts bij een paar opdrachten gebleven’.

Gerelateerd: Ondernemers spreken dezelfde taal

Focus
Ewen wil zich als schrijver voor Internationaal Ambitieus richten op jonge en startende ondernemers in Nederland. ‘Ik wil gaan schrijven over de te nemen stappen om in verschillende branches te kunnen ondernemen en over de organisaties, die daarbij zouden kunnen helpen’. Tevens zal Ewen zich focussen op ondernemers in de modebranche en ondernemers in het werkveld van technologische innovatie. ‘Ik zal ook interviews gaan doen met succesvolle (startende) ondernemers, die ook hun levenslessen met ons zullen delen’.

Kern
‘Mijn motivatie om een onderneming te starten is de angst om uiteindelijk met al mijn ideeën te sterven’. Het gaat bij Ewen niet alleen om het geld, maar vooral om de creatieve vrijheid en de mogelijkheid een positieve invloed op het leven van mensen te hebben. ‘Politici doen het middels beloftes, vrijwilligers door hun werk en ik door een onderneming of project te starten. Ik geloof dat het leven te kort is om met iets anders bezig te zijn dan wat voor jou interessant is’.

Gerelateerd: Je bent een idioot

Creativiteit
‘Voor mij is het ultieme levensgenot wanneer ik mezelf op creatieve wijze kan uiten. Dansers moeten dansen, kunstenaars zegenen ons met hun kunst en ik doe het door te schrijven en concepten in een bedrijf of project te creëren’. Ewen’s eerste grote project sinds hij in Nederland woont, is een biografie van een ondernemer te schrijven. Het boek zal volgend jaar uitkomen en zal niet alleen in Nederland, maar ook op Curaçao verkrijgbaar zijn. Het doel van het boek is om de lezers een ander beeld te geven van drugsverslaving en op welke wijze het overwonnen kan worden. Het zal de eerste van een reeks boeken zijn. ‘Het concept is uniek en zal voor een nieuwe generatie lezers zorgen’. Daarnaast is Ewen bezig om samen met een kennis een exportbedrijf op te zetten, waar diverse producten naar Suriname zullen worden geëxporteerd.

Toekomstgericht
‘Momenteel verkeren veel mensen in Nederland in economisch zwaar weer. Het zijn momenten als deze, die je karakter vormen en grotendeels je succes bepalen’. Ewen heeft jaren geleden de beslissing genomen, dat het niet zoveel uit zal maken wat hij tegenkomt, hoeveel teleurstellingen hij moet incasseren en hoe vaak zijn ideeën worden afgewezen. ‘Ik zal succesvol worden. Mijn nageslacht zal van het fundament genieten dat ik voor hen zal achterlaten als eerste multimiljonair in en uit mijn familie’. Met zijn artikelen hoopt Ewen de lezers te motiveren om ondanks alles door te gaan. ‘Wat in ons is, is sterker dan wat tegen ons blijkt te zijn’.

Gerelateerd: Waarom NU starten met je eigen bedrijf?