• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Familie Mahangi: Zakendoen op Curaçao na deelname handelsmissie 2016

Internationaal Ambitieus organiseert sinds oktober 2016 handelsmissies naar onder andere Curaçao. Met een aantal oud-deelnemers blikken wij terug op hun deelname aan de handelsmissie en de de doelen die zijn bereikt.

Tijdens dit interview spreken wij met de jonge en energieke Surinaamse ondernemers Rogier en Vanessa Mahangi. Zij zijn de eigenaren van het bedrijf Scents Of Essence(SoE) dat zich voornamelijk richt op het verhuren van A1 conditie voertuigen in Suriname en op Curaçao.

Verder fungeert Scents Of Essence als touroperator en bemiddelaar van diverse hotels en appartementen.

Op welke manier heeft u te horen gekregen over de handelsmissie en wat was de reden voor deelname?
''Wij zagen een advertentie over de handelsmissie van Internationaal Ambitieus voorbijkomen op Facebook en voelden ons gelijk aangetrokken, gezien het feit dat wij onze ondernemersvleugels wilden uitslaan naar het buitenland.''

Welk onderdeel vond u het meest interessant tijdens het programma?

''Wij vonden het netwerkevenement bij Bar27 in Punda het meest waardevol. De locatie is prachtig, we kregen de mogelijkheid om ons bedrijf te presenteren op het podium voor de 80 aanwezige gasten en daarnaast hebben we tijdens die avond ook een goed netwerk kunnen opbouwen,'' geven Rogier en Vanessa aan.

Vanessa aan het netwerken na haar presentatie over hun plannen en het bedrijf (tekst gaat door onder de foto)

Hoe heeft de handelsmissie kunnen bijdragen aan uw plannen?
''Zoals we aangaven is met name het leggen van contacten belangrijk voor ons geweest, maar onderschat niet dat zakelijke contacten ook vrienden kunnen worden, dat is voor ons ook heel waardevol.
 

De vele tips welke wij hebben mogen ontvangen tijdens de handelsmissie hebben er ook toe geleid dat wij bij het zakendoen op Curaçao precies weten met welke aspecten wij rekening moeten houden. Je kan hierbij denken aan: het starten van een bedrijf, juridische aspecten, fiscaliteiten en zakelijke cultuurverschillen.''

Waar dienen vertegenwoordigers van bedrijven rekening mee te houden als ze besluiten deel te nemen?
''Een goede voorbereiding treffen is zeer belangrijk. Denk hierbij aan het hotel tijdens het verblijf, het huren van een auto, verzekeringen en alle belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden voor vertrek.

Het uitwerken van een businessplan kan een goede basis zijn om tijdens de reis te onderzoeken als de plannen daadwerkelijk realiseerbaar zijn. Voel je vrij om zoveel mogelijk vragen te stellen aan potentiële zakenpartners tijdens het netwerken en laat je goed informeren over de do’s and don'ts op het eiland.

Tot slot is een goede presentatie van jezelf alsook jouw bedrijf zeer belangrijk. Zowel in kleding, businesscards als algehele uitstraling en voorkomen,'' sluiten Rogier en Vanessa Mahangi inspirerend af.

Heeft u ook interesse om zaken te doen met Curaçao en met ons mee te reizen? Klik op de banner voor meer informatie!