• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Fauzia Mahomed Radja genomineerd voor Opzij Top 100

Fauzia Mahomed Radja is directeur bij FM Consultancy. In 2015 is zij FM Professionals gestart om MKB bedrijven complete HR oplossingen aan te bieden. Daarnaast heeft ze een Young Professionals Community gestart om starters op de arbeidsmarkt te begeleiden door hen te koppelen aan een mentor uit het bedrijfsleven. In 2015 stond ze ook in De Kleurrijke Top 100 en werd ze genomineerd voor de Viva400 Award. Vandaar een gastartikel van haar op Internationaal Ambitieus.

Volgens Wikipedia is de definitie van ondernemen: ‘een ondernemer is een persoon die zich ten doel stelt zich een inkomen te verschaffen door met een bepaalde combinatie van arbeid, kapitaal en kennis een bedrijf te leiden of in stand te houden’.

 

Op deze definitie zou ik een voor mij belangrijke aanvulling willen maken, namelijk ‘met uiteindelijk het hebben van een maatschappelijke impact’, dat wil zeggen een sociale en maatschappelijke impact, zoals inspiratie, ondersteuning en ontwikkeling bij andere bewerkstelligen. Niet alle organisaties hebben een maatschappelijk doel, ik ken meer organisaties die dit niet hebben dan die het wel hebben. Maar organisaties die dit wel hebben gaan er dan ook voor 200% voor, ingegeven door passie en een duidelijke visie zijn zij actief in en met hun bedrijf.

 

Ik was zeer verbaasd, maar zeker aangenaam verrast dat ik ben genomineerd voor de Impact Award van de Opzij Top 100. Dit zegt de Opzij over deze nominatie. Naast de Top 100 presenteren we dit jaar ook een top 10-lijst voor de Impact Award. In deze lijst komen vrouwen te staan die minder zichtbaar zijn voor het grote publiek, maar wel veel impact hebben op onze samenleving. We willen hen hiermee meer zichtbaar maken en de impact van hun werk erkennen.

 

De nummer één op de Impact-lijst zal de Impact Award ontvangen. Dat zijn vrouwen die vanuit een formele positie veel invloed uitoefenen, maar ook dames die in de informele sfeer grenzen doorbreken. Het zijn stuk voor stuk personen die hun kennis, geld, ervaring, tijd en kracht gebruiken om invloed uit te oefenen.

 

Met FM Consultancy richt ik mij op strategisch management voor MKB organisaties. Ogenschijnlijk niet direct een maatschappelijk doel, echter in de afgelopen 5 jaar heb ik diverse ondernemers ondersteund, jongeren geïnspireerd en gestimuleerd om hun dromen verder te ontwikkelen. Met FM Professionals hebben wij diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan geholpen en zijn we nog steeds bezig om een grote groep mensen te voorzien van een degelijke opleiding en baan.

 

Het gaat naar mijn mening om de impact die je hebt op de samenleving die bepaalt of je maatschappelijk verantwoord onderneemt of niet. Ik ben dan ook reuzetrots dat ik in de lijst sta tussen allemaal krachtige vrouwen met een stem en een boodschap. Natuurlijk zou ik het geweldig vinden om de Impact Award te winnen, want daardoor kan ik ervoor zorgen dat ik een nog grotere impact op de samenleving kan hebben. Maar ik ben nog blijer als er meer bedrijven en organisaties zich een maatschappelijk doel stellen. Want dan hebben we met elkaar een nog grote impact.

 

Via deze link kan je om mij stemmen. Alvast bedankt voor jullie stem.

 

Met hartelijke groet,

Fauzia Mahomed Radja