• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Female DJ Viva La Diva over de BadGirlsClub

Anouska van Smaalen, a.k.a. DJ Viva La Diva, (27) is een pure powervrouw. Ze manifesteert op eigen krachten, openstaand voor samenwerking met andere sterke en open minded mensen. Ze is heel creatief, en dat geeft haar dan ook op verschillende vlakken vervulling. Hierbij kan je denken aan (kleding)ontwerp, koken, muziek maken en exclusieve concepten uitwerken. Onlangs heeft ze dan ook de BadGirlsClub opgericht.

 

Hoe zou je jezelf omschrijven?
"Zo, dat is meteen een goede vraag. Nou, sowieso als iemand die positief in het leven staat en erg ambitieus is. En ja, mensen verwachten het misschien niet van mij (als dj zijnde), maar ik ben eigenlijk een heel erg rustig persoon. Eigenlijk heb ik altijd het grootste deel van mijn leven gedaan wat anderen van mij verwachtten. Hetgeen wat ik zelf echt wilde, schemerde altijd tussendoor weleens door, maar sinds korte tijd handel ik daar écht naar. Ik sta steeds bewuster in het leven en ik ben veel gelukkiger dan eerst, omdat ik zélf bepaal wat ik doe. En alles wat ik doe, doe ik met liefde. Als ik iets spannend vind, weet ik dat het mijn leven gaat verrijken. Dat kan ook op elk onderwerp betrekking hebben. Ik probeer in ieder geval altijd van alles vanuit mijn nieuwsgierigheid, ook al ben ik er bang voor. Elke keer dat ik zoiets heb overwonnen, voel ik mijn innerlijke kracht groeien."

 

Waarom heb je de BadGirlsClub opgericht?
"Nou, ik heb heel lang in de sales gezeten in de telecommunicatiebranche. Toen ik daarin begon, was ik vaak de enige vrouw. Tegenwoordig is dat gelukkig wat anders. Eerlijk gezegd werkte ik wel liever met mannen samen, omdat ik mezelf dan nog een beetje kon uitdagen. Echter, mijn burn-out van drie jaar geleden heeft me wel goed wakker geschud. Tijdens het proces van herstel ben ik me meer gaan richten op waar ik echt goed in ben en wat ik leuk vind. Nu ben ik er middels gesprekken met vrouwen achter gekomen dat zij niet altijd hun dromen najagen, omdat vrijwel elke wereld een mannenwereld is. En in de geringe 'vrouwenwereldjes' is er niet veel steun onderling, er lijkt zoveel jaloezie te zijn. Hier wil ik verandering in brengen. Als we als vrouwen onze krachten bundelen, kunnen we zoveel bereiken. Dat is mijn intentie met de BadGirlsClub, samen individuele dromen waarmaken."
 

Vanwaar de naam BadGirlsClub?
"Omdat ik mezelf als een badgirl zie. Eigenlijk is elke powervrouw wel een beetje een 'badgirl', toch? 'Bad' staat wel een beetje voor stout, rebels, outside the box, lef hebben. Daar houd ik van. Nu gaat het me ook niet alleen om het empoweren van vrouwen. Als ik aan het draaien ben, heb ik altijd één missie: alle aanwezigen zich sexy laten voelen. Daarnaast, de naam roept gewoon nieuwsgierigheid op. En je moet toch wel een pakkende naam hebben om zichtbaar te zijn en te expanderen."

 

Wat is jouw toekomstvisie voor dit concept?
"Vrouwen inspireren om zichzelf te zijn, dromen na te jagen en te doen waar ze gelukkig van worden. Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden door workshops en andere evenementen te organiseren, maar ik sta ook open voor allerlei creatieve ideeën hierin. Zoals bootcamps, netwerkgelegenheden, cookouts, etcetera. Om samen te creëren, iedereen een eigen uniek plekje te geven in het geheel, zodat er volledige individuele en gezamenlijke bloei plaatsvindt. Ik wil zorgen voor verbinding. Door goed samen te werken kan er van alles gevormd worden wat nog niet bestaat, waarbij ontwikkeling en inspiratie elkaar versterkt. Mijn missie is dat the BadGirlsClub zo een grote invloed gaat hebben, dat er wereldwijd zelfs celebrities zich erbij gaan aansluiten."
 

Mooi streven! Wie mag zich nog meer aansluiten bij de Club?
"Ik wil veel doen met vrouwelijke ondernemers. Firestarters, vrouwen met een verhaal die gezien willen worden als powervrouwen. Ambitieuze, sterke, positieve vrouwen met een eigen mening. Het maakt niet uit waar ze zich in dat proces bevinden. Zolang ze zich maar inzetten voor het empoweren van elkaar en andere vrouwen."

 

Like de Facebookpagina als je je ook wilt aansluiten en/of de ontwikkelingen wilt volgen. En check haar website.