• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Financiële vrijheid; hoop voor de toekomst

Ik ben gelukkig! Zij is overtuigd van haar blijdschap en het geluk dat zij van een hogere macht heeft gekregen. Wij noemen haar Sabrina. Wat maakt Sabrina zo uniek? Nou, haar gevoel van geluk is niet afhankelijk van haar inkomsten, maar van haar hoop in de toekomst en geloof in de mensheid.

 

Geld geeft zekerheid

“Wat voor rotzooi kraamt zij uit!”, reageert Mark op een dominante toon. “Toen ik geen inkomsten had en mijn vrouw mij in de steek liet, toen, ja toen pas zijn mijn ogen open gegaan. Alleen geld geeft zekerheid en brengt mij geluk met uiteindelijk hoop voor de toekomst. Geef mij liever geld. Al die vage positieve uitspraken en wensen betalen mijn huur niet.”

 

 Nalatenschap

Sabrina en Mark hebben naar mijn mening beide gelijk. Er is meer uit het leven te halen dan alleen de zekerheid van een inkomen. Echter, geeft een vast inkomen een fundament en dat is een begin voor het realiseren van je dromen en… het achterlaten van je nalatenschap. Sabrina en Mark zullen beide een nalatenschap achterlaten; deze zullen alleen enorm verschillen.

 

Conclusie

Het belang van een goed financieel plan heb ik in Suriname geleerd. In mijn geboorteland Suriname heb ik diverse ondernemingen in verschillende branches mogen starten. Helaas had ik te weinig rekening gehouden met de relevantie van een gedegen financiële kennis en het belang van juiste partners. Succesvolle ondernemers houden daar wel rekening mee en daardoor zijn bepaalde families in Suriname enorm welvarend geworden. Deze families hebben invloed op de economie, marktontwikkelingen en zelfs de toekomst van onbekenden. Naar mijn mening geeft dat volledige vrijheid en dat geeft hoop voor de toekomst.