• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Fit for Life: Een kijkje in het leven van Lifestyle Coach Sherrol

Sherrol Wijnaldum-Sedney (41) is een erg inspirerende en  optimistische vrouw.
Ze is moeder van drie kinderen (14,10 en 6 jaar) en succesvol onderneemster. Sherrol ziet zichzelf als iemand die heel vrolijk is en altijd positief is ingesteld.
'Het kind in mij is eigenlijk nooit weggegaan. Ik houd echt van gek doen, maar kan wel serieus zijn als het nodig is. De dingen die ik doe, probeer ik ook altijd vanuit mijn eigen kernwaarden te doen.' 

 

'Ik oordeel niet, probeer altijd te luisteren en geef het ook aan als ik het ergens niet mee eens ben. Ik ben heel integer, ik houd ervan om mensen te helpen en sta altijd voor ze klaar als er problemen zijn. Dit komt met name vanuit mijn ervaring met mijn auto-immuunziekte. Ik moet wel zeggen dat ik van mezelf weet dat ik wat ongeduldig kan zijn. Gelukkig herken ik dat altijd en als ik mezelf daarop betrap, doe ik meteen een stapje terug.'

 

Hoe ziet jouw dagelijks leven eruit?
'Ik werk vanuit huis. Dus 's morgens breng ik de kinderen naar school. Sowieso sport ik drie keer per week fanatiek. Naast dat ik dat heel erg leuk vind, is dat ook een ontlading. Het liefst doe ik het in de ochtend, want het is zo een heerlijke start van de dag! Ook schrijf ik één keer per week een blog en fotografie is ook een passie van mij die zeker niet mag ontbreken. Elke dag heb ik behoefte aan een moment voor mezelf, hetzij in de ochtend of avond. Dat hoeft niet elke keer heel lang te zijn, maar meditatie is voor mij absoluut van essentieel belang.'

 

Hoe ben je erop gekomen om lifestylecoach te worden?
'Ik heb zelf ruim 15 jaar een auto-immuunziekte, wat ervoor zorgde dat ik ontstekingen in mijn gewrichten kreeg. Dit resulteerde in een futloos gevoel en ik voelde me totaal niet vitaal. Ik lag elke dag om acht uur 's avonds in mijn bed, waardoor ik doodongelukkig was. Door het vele thuiszitten, at ik veel meer en werd ik ook dikker. Ik besloot om te gaan diëten, want ik voelde me niet prettig. Ik koos toen voor een voedingsschema waarbij ik zo min mogelijk suikers at, maar wel veel vezels en eiwitten. Naast dat ik daardoor afviel, verminderden mijn klachten ook aanzienlijk! Dat was voor mij echt een unieke ervaring omdat ik er al zo lang last van had gehad. Ik had er zelfs al mee leren leven. Dus ik was echt stomverbaasd om te merken dat het zo een positief resultaat opleverde.'
 

En hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap?
'Mijn kinderen zijn echt de liefdes van mijn leven! Ik ben zo ontzettend gek op ze. Wat voor mij makkelijk is, is dat ze wat ouder zijn en dus al best zelfstandig. Toen ik net startte met mijn praktijk, was het nog best wel lastig om mijn draai te vinden. Het liefst bracht ik zoveel mogelijk tijd met hen door, maar er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Gelukkig heb ik daar inmiddels wel mijn draai in gevonden.Het scheelt dat ik een kantoor aan huis heb, dan ben ik dichtbij, maar kan ik me er ook in terugtrekken om echt goed aan de slag te kunnen gaan. Nu zijn zij gelukkig heel flexibel en helpen goed mee. En natuurlijk plan ik ook momenten voor ze vrij, helemaal tijdens schoolvakanties, om samen leuke dingen te doen. Ik vind het belangrijk om betrokken te blijven in hun leven.'

 

Wat houdt je werk in? 
'Ik help mensen met gezonde voeding, beweging en de juiste mindset weer energiek en vitaal te worden. Dit doe ik door middel van een programma dat 12 weken duurt. Zowel online via Skype als persoonlijk offline geef ik coaching. Het is hierbij heel belangrijk dat er gezamenlijk wordt gekeken naar een eetpatroon dat mijn cliënten kunnen volhouden. Lekkere, ongezonde snacks moeten er ook in kunnen passen. Het gaat hier vooral om bewustwording van wat ze eten en waarom ze dat eten, zodat ze hun oude patronen kunnen doorbreken en leren wat voor hen het beste is. Het is zo belangrijk dat ze er niet tegenop zien, maar dat ze het blijvend kunnen toepassen in hun leven, zodat het écht effect heeft. Ook heb ik 'Fit for Life' bedacht. In drie weken kan men kennis maken met het traject dat bij mij gevolgd kan worden. Zo kan je zien of mijn methode werkt voor jou en of het bij je past.'

 

Wat zou je nog willen meegeven aan de lezers,
wat is jouw levensmotto?

'Stop met slechts dromen en je afvragen 'wat als' en start gewoon met DOEN! Op die manier kom je erachter waar je toe in staat bent.'
 

Check de website van Sherrol als je meer over haar te weten wilt komen. En neem ook een kijkje op haar interessante en levendige Facebookpagina.