• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Gabriëlla Westerlow: 10 tips voor succes van Oprah Winfrey

Als je succesvolle mensen bestudeert dan komen meestal dezelfde stappen naar succes terug. Ik ben ook bezig met deze geweldige reis en geef je een aantal tips en deel met jou mijn persoonlijke verhaal over hoe ik deze ervaar. Daarnaast deel ik ook een inspirerende video van één van de meest succesvolle en vermogende vrouw ter wereld, Oprah Winfrey. Maar eerst even voorstellen.

Gabriëlla Westerlow

Mijn naam is Gabriella Westerlow en ik ben geboren op 24 oktober 1990 in Amsterdam. Samen met mijn broertje hebben wij een fijne tijd gehad door de opvoeding van mijn moeder.Van kleins af aan ben ik altijd al met uiterlijke verzorging bezig geweest. Toen ik 13 jaar oud was verhuisden wij naar Almere en daar begon mijn passie voor mensen helpen met hun uiterlijke verzorging te versterken. Ik voelde toen al aan dat mijn passie uiteindelijk terug zou komen in mijn werk.

Kapperschool

Op mijn 17e mocht ik eindelijk naar de kapperschool waar ik de Blackhair opleiding heb gevolgd. Drie jaar later had ik deze met succes afgerond. Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar met leren, want ik wilde nog beter worden. Dat was de reden dat ik besloot om de opleiding tot Schoonheidsspecialist te volgen. Maar tijdens de opleiding raakte ik zwanger van mijn zoon. Je zal waarschijnlijk denken dat ik daardoor vertraging had opgelopen, maar niets is minder waar. Door goed te plannen en door mijn doorzettingsvermogen heb ik uiteindelijk de opleiding eerder weten af te ronden dan de andere studenten. De meeste mensen om mij heen vonden dat ze klaar waren met studeren, maar ik hield vast aan mijn droom om bij de beste te horen. Daarom besloot ik om een versnelde opleiding tot Topstylist te volgen via het prive opleidingscentrum IMKO. Na deze opleiding afgerond te hebben kon ik eindelijk mijn droom waarmaken door te gaan werken in diverse salons. In twee jaar heb ik veel mogen leren en veel mensen mogen helpen, maar het ondernemerschap begon toch te kriebelen en nam de overhand.

Ondernemerschap

Ik wilde verantwoordelijk zijn voor mijn eigen succes, zelf mijn tijd inplannen en werken op de manier zoals ik dat voor ogen heb. Dat waren één van de voornaamste reden dat ik ben begonnen als ondernemer. Ik sta momenteel ingeschreven als zelfstandige zonder personeel oftewel zzp'er onder de naam 'BeautybyGaby'. Waarschijnlijk zegt de naam voldoende waartoe ik in staat ben? 

Doelgericht

Door het lezen van boeken zoals de '7 eigenschappen van effectief leiderschap' en 'The Secret' ben ik doelbewuster gaan leven. Elk jaar schrijf ik minimaal 10 doelen op die ik in dat jaar wil gaan bereiken Deze kunnen zowel materiaal als immaterieel zijn. De uitdaging ligt in dat ik naar iets moet toe werken wat ik heel graag wil alleen hangt er nu een deadline aan. Dat kan je angstig maken, maar mij motiveert het om nog harder te werken. Mensen raken meestel na de eerste paar weken hun motivatie kwijt. Maar ik blijf mijn doelen in mijn hoofd visualiseren, zodat het zo echt mogelijk lijkt. 
Dit jaar was mijn doel om een internationale beauty show(Bronnerbrothers) in Atlanta, Verenigde Staten bij te wonen. Ik wilde daar graag bij zijn om ideeën en inspiratie op te doen van de beste vakmensen, die ik vervolgens zelf weer kan toepassen. Ik heb dit bereikt door consistent te sparen, maar ik zag de reis al voor me voordat ik daar überhaupt was geweest. Dat zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef tijdens de moeilijke periodes.

Aanrader om te lezen'Ik vertrok naar Amerika om mijn droom waar te maken'​

Wat ik wil meegeven

Aan alles wat ik doe ervaar ik dat ik onderweg ben naar succes. Vooral het veranderen van mijn denkwijze heeft mijn leven positief veranderd. Doordat jij verandert als persoon trek je ook andere mensen aan in je leven die hier een goede bijdrage aan kunnen leveren.

Verder moet je vooral risico's durven nemen, op mensen durven afstappen en je dromen najagen. Ik kan je alvast voorbereiden dat je tijdens het najagen van je dromen tijden gaat meemaken waarbij je het liefst wilt stoppen en zal twijfelen aan jezelf. Als ik dat gevoel ervaar dan helpt het mij om positieve muziek te luisteren, quotes te lezen of inspirerende filmpjes op Youtube te bekijken. 

Hierbij mijn favoriete quotes om af te sluiten

1. Wees niet bang om groot te dromen en laat vooral niemand je dromen afpakken
2. Leef doelbewust en doelgericht
3. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met positieve mensen 
4. Geef niet op en wees niet bang om te falen
5. “For every level there is another devil”
6, “There is no succes without failure”
7. Geloof in jezelf en visualiseer datgene wat je wilt

Hieronder kan je een video van Oprah bekijken waar je heel veel van kan leren! Welke tip vond jij het beste?