• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Geen baan in de supermarkt, maar liever jong ondernemen

Jonge ondernemers zijn de toekomstige motor van de economie! Veel mensen willen, maar durven niet een bedrijf te starten en op te bouwen. Zijn deze jongeren gek, komt het door de huidige economie of zien ze de kracht van het ondernemerschap. Nutash Khosravan is op 14 jarige leeftijd begonnen met het ondernemerschap via het project Zomerondernemer. Nu, 4 jaar later, is hij nog steeds bezig om een imperium op te bouwen naast zijn drukke studie.

 

Nutash Khosravan

Jong, student aan de Universitieit en een creatieve ondernemer met interesse in het visueel realiseren van een verhaal.

Talent

Mijn motivatie om te ondernemen is simpelgezegd, dat ik wat wilde doen met hetgeen waar ik in mijn ogen talent voor had, namelijk mediaproductie. Al vanaf jongs af aan was ik bezig met workshops omtrent fotografie en video, maar vanaf mijn 15e begon ik de opties te zien om mijn passie als ondernemer door te zetten en dit te delen met anderen.

Bedrijfsactiviteiten

Mijn bedrijf, Khosravan.com, houdt zich primair bezig met het realiseren van videoproducties in zijn geheel (montage, registratie etc.), mediaproducties als videoclips, bedrijfsvideo's, commercials en dergelijke.

Voor- en nadelen  als jonge ondernemer
  
Ondernemen, vooral op jonge leeftijd heeft inderdaad zijn voor- en nadelen. Voordelen zijn bijvoorbeeld dat je niet een doorsnee baan hebt als een vakkenvuller in de supermarkt, maar iets gespecialiseerds doet waar je interesse ook echt in ligt. Tevens kan je door middel van ondernemerschap de interesse krijgen om massaal te gaan netwerken, wat niet alleen goed is op zakelijk gebied, maar ook op sociaal gebied. Als ondernemer in de mediawereld leer ik te werken in allemaal diverse situaties, wat goed is ter voorbereiding van wat er nog allemaal gaat komen, want ervaring is altijd mooi meegenomen. Het grootste voordeel vindt ik vooral het moment dat ik meemaak als een project of opdracht succesvol is afgerond en hoe mensen daarop reageren.

Nadelen zijn natuurlijk het financiele gebrek en tijdsgebrek voor school. Ook krijg je als jong ondernemer vaak het vooroordeel toegeworpen dat je inderdaad nog 'jong' bent, wat vaak als synoniem wordt gezien voor onervaren en 'nog niet wijs genoeg'. Bedrijven of particulieren durven dan niet altijd met je aan de slag te gaan, maar gelukkig zijn er genoeg die wel over die streep durven. 

Succesvol

Ik vind mezelf succesvol als ik als mediaproducent en ondernemer een verschil kan maken in projecten voor mijn klanten.
 

Online marketing

Eerlijk gezegd heb ik nooit echt veel aandacht besteed aan het lezen van boeken etc. gerelateerd tot ondernemerschap, maar boeken rondom (online) marketing zijn altijd erg handig om te weten hoe je jouw product/dienst op de juiste manier kan plaatsen.