• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Geïnspireerd door Jörgen Raymann

Daar zit je dan. De paniek slaat toe. Je krijgt te maken met een enorme tegenslag nadat je jaren van succes hebt gekend. Met een jaarlijkse omzet van een miljoen, ongekende populariteit, landelijke bekendheid en een indrukwekkende tv-carrière, sta je ineens een half miljoen euro in de min. Hoe kon dit gebeuren? En nog belangrijker; hoe ga je met die tegenslagen om en klim je uit dat dal?

 

Naar aanleiding van zijn boek ‘Raymann zoekt raad’ was er de afgelopen week veel aandacht voor Jörgens verhaal. Het verhaal van de man die ongelooflijke successen behaalde totdat het een keer misging. RTL Boulevard deed verslag van zijn verhaal en Jörgen werd ook geïnterviewd door onze concullega’s van De Ondernemer. Als verbindend platform tussen de Nederlandssprekende landen willen we Jörgen ook een steuntje in de rug geven, omdat hij al dan niet bewust heel veel heeft betekend voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland.

 

Het begin
Raymann is 17 jaar als hij in Suriname zijn eerste tv-quiz in Suriname presenteert. Hij werd hiervoor gevraagd na het succes van de cabaretavonden, die hij in zijn restaurant organiseerde. Televisie beviel hem zo goed dat hij hier meer mee wilde doen, dus maakte hij twee programma’s waaronder ‘Raymann praat laat’. Raymann heeft ook liefde voor het theater en in 1998 kwam hij met zijn show naar Nederland. Tijdens die tour werd hij benaderd door de toenmalige NPS om auditie te doen voor een nieuw tv-programma, waarna hij presentator werd van ‘The Comedy Factory’.

 

Succesvol
Hij verhuist in 2001 naar Nederland en krijgt het aanbod om een late night-programma te maken voor de NPS. Wat begon als ‘Raymann is Laat’ en later veranderde naar ‘zo: Raymann’ is een hit en levert 26 seizoenen af en is daarmee het langstlopende late night-programma op de Nederlandse televisie. Raymann is daarmee een grote inspiratiebron voor jongeren in Nederland van Surinaamse en Antilliaanse afkomst, maar wordt ook gezien als de man die de verdeelde maatschappij dichter bij elkaar brengt. Zowel met zijn tv-shows als zijn theaterprogramma’s.

 

Big business
Raymann raakt gewend aan het succes en heeft het gevoel onmisbaar te zijn. Hij zet meerdere bedrijven op naast zijn tv- en theatershows. Hij wordt mede-eigenaar van Men At Work TV Produkties en onder andere verantwoordelijk voor ‘De Dino Show’. Daarnaast zet hij ook een management -en boekingskantoor op en start hij als motivatiespreker. Het gaat Raymann voor de wind. Tot ongeveer begin 2016…

 

Tegenslag
Hij raakt zijn nieuwe tv-programma ‘Baas Raymann’ kwijt door een gebrek aan kijkers en doet een investering die desastreus uitpakt. De paniek slaat toe en de ene na de andere tv-formule wordt afgekeurd. Het wordt stil en Raymann raakt in paniek. Hij moet noodgedwongen zijn Porsche verkopen en kampt daarnaast ook nog eens met een tumor. Zo zit hij begin 2016 thuis zonder werk, zonder een idee wat te doen… En dan staat de rasoptimist op…

 

Ommekeer
Hij schrijft een boek om aan de hand van zijn ups en downs te laten zien hoe je jezelf na tegenslagen steeds opnieuw kunt herpakken. Raymann zet zijn ervaring om in tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk en deelt hoe je open, gemotiveerd en positief in het leven kunt staan. Ideaal voor het vinden van je eigen weg naar geluk. Weer een voorbeeld van de vele manieren waarop Jörgen mij persoonlijk heeft geïnspireerd.

 

Wederopstanding
Als opgroeiend kind van Surinaamse ouders keek ik met grote bewondering naar een van de weinige, zo niet de enige, donkere man op tv die daarmee een voorbeeldfiguur voor me werd. Ik herkende mezelf in zijn activiteiten om mensen aan zelfbewustzijn te helpen en het verbinden van mensen met elkaar. Dat streef ik zelf nu ook na met mijn bedrijfsactiviteiten voor Internationaal Ambitieus, Speaker’s Night en PassieQ. Met dit artikel hoop ik hem wat terug te kunnen geven en hem te steunen bij zijn ‘wederopstanding’.

 

Actie!
Raymanns boek is nu te bestellen via bol.com.