• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Geld verdienen met spreken, mensen inspireren en reizen!

Winston Scholsberg he ik ongeveer drie jaar geleden leren kennen via een netwerkbijeenkomst. Sindsdien volg ik zijn ontwikkelingen en de mooie reizen die hij maakt. Daarbij heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt en heeft hij het voorrecht mensen kennis te laten maken met zijn eigen 'WES Methode'. Hij is momenteel Azië aan het veroveren en binnen 5 jaar nog meer werelddelen.

Ben jij ook nieuwsgierig hoe hij dit heeft bereikt?

Omschrijving van Winston Scholsberg

Ik ben levenslustig, avontuurlijk, liefdevol, passievol, vrijgevig, vrijgezellig, universeelbewust.
Vanaf mijn derde jaar ben ik al mensen aan het entertainen. Daar ontdekte ik door goed te kunnen dansen dat mensen bereid waren om er zelfs geld voor te willen betalen. Dat stimuleerde mij om nog meer te dansen, trommelen en entertainen.

10612848_735824296484646_3337039202711625966_n

Hoe ben je ondernemer/spreker geworden?

Van kleins af aan ben ik al bezig met het delen van mijn kennis. Ik heb nog goed in gedachten dat als iemand mij een verhaal vertelde, ik tijdens het luisteren al het verhaal en vooral de opbouw daarvan aan het veranderen was. Aan de verteller vroeg ik waarom ze het niet op een andere manier vertelde. Vaak zeiden ze vervolgens tegen mij; 'je kent mijn verhaal beter dan ik dat doe'.

Mijn eerste activiteit als ondernemer was dan ook een zaalhouder overtuigen om onze band te boeken door middel van een goed promotieverhaal te vertellen. Uiteindelijk heeft dat ons een geweldige show opgeleverd! Later deed ik hetzelfde als verteller van de Anansi verhalen. Na meer dan 6000 publieke spreekoptredens te hebben gegeven train ik momenteel als 'Public Speaking Architect' verschillende professionals van alle niveaus om goede vertellers te worden.

Wat maakt dat jij een goede spreker bent?

Het klinkt heel complex, maar net als de echte griots ken ik het geheim van de vertelkunst.
Die kunst heeft te maken met de flexibiliteit bezitten om als spreker gaandeweg je verhaal aan te passen tot maatwerk voor je publiek.

Hoe ben jij als spreker in Azië terecht gekomen en wat zijn je bevindingen?

In 2010 ben ik uitgenodigd door Marjorie Bernard om een training te geven aan de succesvolle vrouwenorganisatie W.I.G. Womens International Group. Door deze ervaring he ik nu verschillende seminars mogen verzorgen in onder andere Cambodja. Momenteel ben ik verbonden aan de CEO Clu Cambodja en reis ik daar 6 keer per jaar naartoe om de spreekvaardigheid van verschillende Ceo's te verbeteren. Ik ben niet alleen in Zuid-Oost Azië actief, maar he ook trainingen verzorgd in onder andere Suriname, UK, Egypte en ben ook nog vaak genoeg in Nederland te vinden.

11198572_833111480114877_1426564192_n

Wat is het mooiste moment dat jij als spreker je voor de geest kan halen?

Het zijn er zoveel maar ik zal proberen om er een te kiezen. Ik ben een paar jaar geleden gevraagd om in de jeugdgevangenis in Krimpen aan den IJssel een training te geven aan een groep jongeren. Zij moesten onder andere leren om hun verhaal beter aan de rechter te vertellen tijdens een rechtszitting. Het effect was dat de rechter een andere, in dit geval betere indruk kreeg. Tijdens een voorstelling deden ze dit ook voor een groot publiek met ambtenaren rechters en politiecommissarissen. Twee jongens deden het zo goed dat ze daarna hun verhaal mochten vertellen tijdens politietrainingen mochten vertellen.

Met een andere groep hebben wij hen een kinderboek laten voorlezen aan hun kinderen, broertjes of neefjes. Het ging zo goed tijdens de training dat wij de verhalen uiteindelijk hebben opgenomen en als CD aan de familieleden hebben gegeven, zodat de jongeren op die manier een grotere connectie met het thuisfront hadden.

Wat zijn je verdere plannen/ambities?

Ik he heel veel plannen en ambities. Maar de grootste is om binnen nu en 5 jaar DE WES methode de nummer 1 presentatie techniek te maken in heel Zuid-Oost Azië, Zuid Amerika en Europa.

En natuurlijk nog meer mensen inspireren!

10600397_909366569115983_5841709842336034426_n

Welke tips heb jij voor aanstormende spreektalenten?

Bedenk dat dat jij je verhaal aan het publiek vertelt en niet aan jezelf. Luister dus ook goed naar je publiek en pas je verhaal daarop aan. Op www.dewesmethode.nl krijg je 3 gratis video's om alvast te oefenen. Zie het als een cadeautje!