• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Geld verdienen op 5 snelle manieren online

Door het internet zijn we overal ter wereld dagelijks met elkaar verbonden. Ook de lucratieve mogelijkheden zijn talrijk. Internationaal business doen is daarom nog makkelijker geworden. Vooral als je dat in je eigen taal kan doen buiten de binnenlandse grenzen. Hier zijn vijf snelle manieren om online geld te verdienen.

Als je werkzoekende bent of naast je huidige baan veel vrije tijd hebt, zijn deze opties wellicht interessant.

 

1.Freelance schrijven 
Iedereen kan hiermee beginnen, maar het is wel te begrijpen dat hoe beter de schrijfvaardigheden des te meer je kan verdienen. Het is ook een booming markt, het online tekstschrijven. Denk aan magazines, blogs of kranten en het is in slechts drie stappen te bereiken. Belangrijk is dat je jezelf in de markt zet door bijv. een website op te zetten en die als portfolio of persoonlijk cv te gebruiken. Plaats je drie beste artikelen om een beeld te geven van je schrijven. Zelf schrijf ik vaak op de laptop, maar steeds vaker ook op mijn iPhone als ik aan het reizen ben. Moet je mensen interviewen? Dan is Skype ook van essentieel belang. Dan is het alleen nog van belang om opdrachten binnen te halen. Dat kan via sites zoals Freelancer, Guru en Elance.

 

2. Toon je speciale vaardigheden
Waar moet ik over schrijven? Hoe begin ik? Een handgreep vragen die ik regelmatig krijg. Houd het simpel en bedenk waar je goed in bent. Over welke speciale creatieve vaardigheid beschik je? Muziek, beeldende kunst, taal, webdesign, sport. Het kan allemaal! Laat je deskundigheid of expertise blijken uit je artikelen. Dat geldt overigens niet alleen voor het schrijven. Ik ken trainers die ergens een zaal huren en dan lesgeven aan mensen. Taal, rekenen en presenteren. En om het modern te houden kan je ook meedoen met online games. Het schijnt dat daar tegenwoordig veel geld in omgaat, zoals bij het pokeren of zelfs spellen als FIFA.

 

3. Verkoop je creativiteit
Kijk hoeveel mensen geld verdienen op Youtube door hun creativiteit te uiten. Die dame die geld krijgt voor het gebruiken van bepaalde cosmetica omdat ze als ‘influencer’ 100.000 volgers heeft. Of die ene Engelse jongeman die filmpjes van zichzelf op Youtube plaatst van hoe Playstation speelt. Twee voorbeelden maar zo zijn er nog vele. Doe onderzoek en kijk wat jij eventueel kan doen. Iets dat er nog niet is of wat jij misschien beter kan. Je kan ook businesspromotie doen via bloggen. Denk aan ‘influencers’ die gratis in hotels verblijven omdat ze een review posten op hun sociale mediakanalen.

 

4. Callcenters
Tegenwoordig maken bedrijven gebruik van deze 24-uurs service om hun klantenservice uit te besteden. Ook internationaal! De telefoontjes worden dan doorverbonden naar personen die vanuit huis werken. Bovendien kan je zelf je werktijden bepalen. Ideaal voor huismoeders en het kan een hoop opleveren met alle bonussen die er in omloop gaan. Voor deze bijverdienste moet je wel je huiswerk doen en aandacht schenken aan wat er wordt verkocht of aangeboden.  

 

5. Social media
Door social media ontstaan er nieuwe beroepen zoals bijv. ‘consultant sociale media’. Bedrijven die op zoek gaan naar online communicatiestrategen die hun expertise kunnen aantonen. Dat kan je ook zelfstandig doen door je Facebook, Youtube of Instagram-kanaal op te zetten. Met Google Adsense kan je advertenties op je site laten plaatsen. Of doe het zoals Enzo Knol met zijn vlogs over dagelijkse bezigheden. Om terug te komen op het bloggen, de ene na de andere fashionblogger lanceert haar website en kanalen. Kennelijk is er veel vraag, want ze zijn er om te blijven.