• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Geld verdienen op YouTube moeilijker

Geld verdienen via het YouTube Partnerprogramma was al niet super makkelijk. Door de nieuwe regels van het videoplatform is dit echter nog moeilijker geworden.

 

Via het YouTube Partnerprogramma is het mogelijk om advertentie-inkomsten te genereren. Daarvoor moest je aan een voorwaarde voldoen; je moest in totaal 10.000 views hebben, verspreid over al je video’s. Sinds vorige week zijn de voorwaarden veranderd. Tegenwoordig dien je elke 12 maanden een watchtime* van 4000 uur te hebben en moeten er tenminste 1000 gebruikers op je kanaal geabonneerd zijn.

 

Motieven

 

Met deze maatregelen tracht het populaire videoplatform een positieve community te behouden en succesvolle creators meer naar boven te laten drijven. Tevens tracht YouTube hiermee te voorkomen dat potentieel ongepaste video’s geld genereren. Het videoplatform kwam eind vorig jaar in het nieuws vanwege een reeks vreemde en aanstootgevende video’s die op kinderen waren gericht. Veel grote adverteerders trokken zich als gevolg hiervan terug en kondigden aan voorlopig niet te willen adverteren.

 

Deze nieuwe maatregelen vergroten de drempel om geld te verdienen met je YouTubekanaal. Dit gaat mogelijk ten koste van de kleinere creators.

 

Actie

In mijn artikel YouTube als opslagplaats legde ik al uit dat de mogelijkheid om geld te verdienen met je YouTubekanaal wel degelijk bestaat, maar dat het niet makkelijk is. Daarbij zijn de verdiensten niet superhoog, of je video's moeten echt miljoenen keer bekeken worden. Je moet video’s maken dus echt leuk vinden en het moet bij jou en je bedrijf en/of werkzaamheden passen. Dat is de enige manier waarop je het eventueel zou kunnen volhouden om aan de nieuwe eisen te voldoen en groot en succesvol te worden. Maar net als met alles waar je passie voor hebt, geldt dat de aanhouder wint.