• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

George Arakel: ‘het woord ALLOCHTOON moet juist niet weg!’ (deel 1)

George Arakel is de eigenaar van het woord 'Allochtoon' en hij wil er een monopolie op hebben. Als directeur van het online platform Voorbeeld-Allochtoon is George continu bezig met de positieve belichting van de allochtonen in de samenleving. Naast zijn website heeft hij op 4 juni 2015 zijn boek uitgebracht over het behalen van persoonlijk succes. Verder organiseert George twee keer per jaar grote seminars in samenwerking met bedrijven op de Zuidas in Amsterdam. Wat maakt George tot internationaal ambitieus persoon?

 

Op 10-jarige leeftijd kwam George in Nederland aan met zijn moeder en zus. Het Armeens gezin verbleef in verschillende asielzoekerscentra, voordat ze hun verblijfsvergunning kregen en zich in Stadskanaal vestigden als Nederlandse burgers.

 

Ervaring als internetondernemer
‘Ik heb ervaren dat ik de nadruk niet teveel moet leggen op het verdienen van geld via mijn online platform. Als je net als ik bezig bent met bloggen en een visie te verspreiden, dan moeten je hoofdinkomsten niet richten op het adverteren. Je bent pas interessant voor grote partijen als je 100.000 volgers hebt. Je kan je beter richten op het oplossen van een probleem en van die oplossing een dienst maken’. George legt uit dat mensen Starbucks en McDonald's (vastgoedmagnaat) zien als een product, maar zij zien zichzelf als dienstverlener.

 

Ondernemen
Doe niet teveel in één keer. Mensen begrepen niet meer wie ik was. Mensen willen simpel. Begrijpen. Evenementen organiseren is het belangrijkste. Plannen, mensen naar het evenement laten toewerken.

 

Allochtoon
Mensen zijn de media gaan volgen,in plaats van. zelf onderzoek gaan doen. Men zoekt niet naar de geschiedenis van het woord allochtoon. Het gaat niet om het woord, maar om de beeldvorming bij het woord. Sommige mensen zijn het niet met me eens dat ik het woord allochtoon gebruik als ‘branding’. Allochtonen roepen dat ze van het woord af willen, terwijl het eigenlijk zo zou moeten zijn ‘we zijn zoals we zijn en jullie moeten ons daarom accepteren’. Feitelijk is er niets mis met de term ‘allochtoon’. Het zegt dat jouw roots ergens anders liggen. Echter, de term ‘allochtoon’ wordt pas negatief als je het zelf accepteert als negatief. Dan heb jij toegegeven aan het negatieve label dat de superieure aan je heeft geplakt. Dan zeg je in principe tegen anderen ‘jij bent superieur’. En daar wil ik van af.

 

Je kan het ook zo zien, je kan jezelf als de superieure maken, het woord allochtoon claimen, en de ander ernaar laten kijken zoals jij wil dat de ander het ziet. Dan ben jij de superieure! Daarom ben ik nu bezig met commercieel maken en ‘branden’ van allochtonen, omdat de controle anders bij het CBS, de media en de politiek gaat liggen. Hoe meer zij het negatief ‘branden’, des te meer inkomsten zij genereren. Daarbij is allochtoon niet iets zieligs waar subsidie en stichtingen en goede doelen voor moeten zijn. Het enige wat wij nodig hebben, is dat we niet worden uitgesloten. Dan is een diversiteitbeleid onnodig.

 

John de Mol
Hij wilde het medialandschap veranderen en heeft de eerste zes jaar verlies geleden. Tot en met ‘Big Brother’ heeft hij moeten vechten om het medialandschap te veranderen. Hij bleef al die jaren vasthouden aan zijn visie. John heeft wereldwijd het televisielandschap veranderd met zijn introductie van 'reality TV'. En hij is een groot zakenman. Wanneer jij en hij een idee hebben, kunnen beide ideeën een bedrijf zijn. Zo is EndeMol ook ontstaan. John met Joop, waarbij Joop theater deed en John TV. 50-50. Je kan best allebei je eigen ding houden als je fuseert. Je zult dan beiden 50% moeten inleveren. Het is dan ook belangrijk dat je gemeenschappelijke waarden en doelen hebt.

 

Allochtoon stop met solliciteren en ga ondernemen!
Lukt het niet met solliciteren, maar heb je wel toffe ideeën? Ga ondernemen! Creëer een eigen economie. Start een bedrijf en neem allochtonen aan en laat zien hoe het eigenlijk moet. Je kan samenwerken met de autochtone meerderheid, maar zorg wel dat het op basis van gelijkwaardigheid is. Daar bovenop moeten we als allochtoon een community gaan worden. Deel elkaars artikelen in plaats van die van de Volkskrant, NU.nl en andere mainstreammedia. Aandacht is belangrijk. Onbekend is onbemind, maar bekend is bemind. ‘Als je zegt wat de massa zegt, dan heb je zelf niet nagedacht’. Ik voel me als de vis die tegen de stroom inzwemt. Nelson Mandela zegt ook ‘eerst keren ze zich tegen je af, dan vechten ze tegen en dan win je’.

 

Mijn voorbeeld Allochtoon
Ali B! zijn verhaal is heel herkenbaar voor mij. Ik heb ook de struggles van het straatleven gehad en soortgelijke problemen die daarbij kwamen kijken. De relatie die hij met zijn moeder had, heb ik ook gehad. Hij is verder dan ik ten opzichte van waar ik wil staan. Ali heeft zijn theatershow al en ik droom van mijn eigen theatershow. Ik zie die show van ‘Ali B geeft antwoord’ als een soortgelijke productie van hoe ik het in mijn hoofd heb zitten. Interactief met publiek, storytelling. Ali liet me met zijn show inzien dat HET kan… Dus mijn theaterproductie gaat er komen!

Internationale ambities
‘Het probleem van racisme en uitsluiting en uitval van allochtonen. Met mijn verhaal is gebleken dat ik een bron van inspiratie kan vormen voor kansrijke mensen, die hun dromen willen realiseren. Zo kan ik als ondernemer mensen handvatten bieden. Mijn verhaal is dus universeel en aangezien ik het in de IA-landen in het Nederlands kan doen, is de stap richting die markt zo gezet’. George gaat binnenkort live op de Belgische markt. Lees ook het artikel van George op Knack, de Belgische nieuwssite.

 

Actie!
‘Je kan mijn boek bestellen en inhuren voor spreken. Daarnaast gaan we in januari de ‘mattie’ lanceren. Mensen kunnen dan ‘mattie’ worden. Dan betalen ze een klein bedrag per jaar om Voorbeeld-Allochtoon in leven te houden. Op de planning staat bijvoorbeeld. om de website te verbouwen tot een community. De lezers kunnen dan inloggen en krijgen extra functies zoals artikelen verzamelen of een schrijver volgen. Verder komt het boekingsbureau voor sprekers eindelijk op ons platform en zal in april 2016 de eerste Voorbeeld-Allochtoon Award worden uitgereikt’. Reden genoeg om meneer Arakel te blijven volgen!

 

George heeft de beste oplossing op het maatschappelijke stuk omtrent racisme, beeldvorming en diversiteitsbeleid. Daarom moet je Voorbeeld-Allochtoon volgen!