• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

George Arakel: ‘het woord ALLOCHTOON moet juist niet weg!’ (deel 2)

George Arakel is de eigenaar van het woord Allochtoon en hij wil er een monopolie op hebben. Als directeur van het online platform Voorbeeld-Allochtoon is George continue bezig met de positieve belichting van de allochtonen in de samenleving. Naast zijn website heeft hij 4 juni 2015 zijn boek uitgebracht over het behalen van persoonlijk succes. Verder organiseert George 2x per jaar grote seminars in samenwerking met bedrijven op de Zuidas in Amsterdam. Wat maakt George tot internationaal ambitieus persoon?

 

Op 10-jarige leeftijd kwam George in Nederland aan met zijn moeder en zus. Het Armeens gezin verbleef in verschillende asielzoekerscentra, voordat ze hun verblijfsvergunning kregen en in Stadskanaal zich vestigden als Nederlandse burgers. Vanuit vervelende ervaringen beland hij in het straatleven en was hij op zijn 18 e een allochtoon met een strafblad. Toch hervond hij de kracht vanuit zichzelf om zijn leven nu een positieve draai te geven. Hij richtte Voorbeeld-Allochtoon op. ‘Het is de beste oplossing op het maatschappelijke stuk omtrent racisme, beeldvorming en diversiteitbeleid. Daarom moet je Voorbeeld-Allochtoon volgen’ aldus George.

 

Allochtoon (1)
‘Mensen zijn de media gaan volgen, i.p.v. zelf onderzoek te doen. Men zoekt niet naar de geschiedenis van het woord allochtoon. Het gaat niet om het woord, maar om de beeldvorming bij het woord’. George legt uit dat sommige mensen het niet met hem eens zijn dat hij het woord allochtoon gebruikt als ‘branding’. Allochtonen roepen dat ze van het woord af willen, terwijl het eigenlijk zo zou moeten zijn dat allochtonen moeten zeggen ‘we zijn zoals we zijn en jullie moeten ons daarom accepteren’.

 

Allochtoon (2)
Feitelijk is er niets mis met de term ‘allochtoon’ aldus George. ‘Het zegt dat jouw roots ergens anders liggen. Echter, de term ‘allochtoon’ wordt pas negatief als je het zelf accepteert als negatief’. Volgens George geeft een allochtoon in dat geval toe aan het negatieve label dat de ander aan hem of haar heeft geplakt om superieur te zijn. ‘Dan zeg je in principe tegen anderen ‘jij bent superieur’. George wil daar van af. ‘Je kan het ook zo zien, je kan jezelf als de superieure maken, het woord allochtoon claimen, en de ander ernaar laten kijken zoals jij wil dat de ander het ziet. En dan ben jij de superieur!’.

 

Branding van allochtonen
Momenteel is George bezig met het commercieel maken en ‘branden’ van allochtonen, omdat hij van mening is dat controle anders ligt bij CBS, media en politiek. ‘Hoe meer zij het negatief ‘branden’ des te meer inkomsten zij genereren. Daarbij is allochtoon niet iets zieligs waar subsidie en stichtingen en goede doelen voor moeten zijn. Het enige wat wij nodig is hebben dat we niet woorden uitgesloten. Dan is diversiteitbeleid onnodig’ aldus George..

 

Bestel hier je kaartje! Je vindt ons op Facebook, Instagram en Youtube.