• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ghislaine Grondsma: Op Curaçao heb je de keuze om nergens aan vast te zitten

Op een schaal van 0 tot 10, welk cijfer geef jij je leven op dit moment? Het is een vraag die ik regelmatig stel. Aan mezelf, maar ook aan de mensen om me heen.

 

Gelukkig heb ik veel tevreden mensen om me heen, want de cijfers zijn meestal hoger dan een 6. Hier op Curaçao heb ik zelfs nog geen cijfer lager dan een 8 gehoord. Op dit moment geef ik mijn eigen leven een dikke 9. Ik voel me gezond, heb geweldige mensen om me heen, leuk werk en een fijn huis om in thuis te komen. Ik woon op een tropisch eiland en geniet van elk moment. Even ter zijde, ik zit op het strand terwijl ik dit verhaal type en zie voor de zoveelste keer een prachtige zonsondergang. Ik hoor de bladen van de palmen ritselen boven mijn hoofd en voel het koele water van de zee mijn voeten strelen. Yes, het leven is mooi!

 

Waarom geen 10?

Op dit moment kan ik zelf niets aan mijn leven veranderen om er een 10 van te maken. Mijn levenscijfer zou direct stijgen als mijn familie en beste vriendinnetje ook op Curaçao zouden wonen. Dan is mijn leven – voor eventjes – perfect. Waarom voor even? Het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs. Dat realiseer ik me maar al te goed. Daarom geniet ik nu tot het maximale want geluk zit in momenten. De mensen op Curaçao hebben dat allang in de gaten. De meesten leven in het hier en nu. Je moet vandaag wat moois van het leven maken want niemand garandeert jou morgen. Plannen? Daar doen we niet aan, alles lekker impulsief. Gaan we zondag barbecueën? We kijken zondag wel of we zin hebben… Wil je vanavond naar de bioscoop? Dat zien we vanavond wel… Ik vind het heerlijk. Ik hou niet van plannen. Voornamelijk omdat ik weet dat ik nu ergens zin in kan hebben, maar dat dat gevoel straks weer helemaal weg kan zijn.

 

Niks Moet

Op Curaçao heb je de keuze om nergens aan vast te zitten. Niks moet en bijna alles mag. Wat heb jij vandaag gedaan om jouw leven een mooi cijfer te geven?