• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ginny Roos: Handelsmissie Curaçao geweldige mogelijkheid opbouwen netwerk

Van 26 tot 28 maart organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Curaçao met bedrijven uit Nederland, Suriname en Bonaire. Eén van de ondernemers die zal deelnemen is Ginny Roos. Wat zijn haar plannen voor de aankomende handelsmissie?

 

‘Mijn naam is Ginny Roos. Ik ben 31 jaartjes jong, doe aan Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), ben niet getrouwd en heb geen kinderen. Ik ben de trotse eigenaar van Creative Writings by Ginny en daarnaast studeer ik nog. Ik heb een enorme passie voor ‘letters/woorden’ en wat wij als mens daarmee kunnen uitdrukken, met als gevolg dat ik graag lees en schrijf. Ik ben namelijk van mening dat kennis, oftewel kennis vergaren, één van de beste wapens is die ik kan ‘dragen’, vooral in de wereld van vandaag. Geen wonder dus dat ik steeds een studie gekozen heb die zich daarop richt. Ik heb zes jaar geleden de vierjarige journalistieke opleiding van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur volledig doorlopen en zit momenteel op de Juridische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit waar ik Rechten studeer. Ik rond nu mijn laatste semester af. Ik schrijf onder andere (achtergrond)artikelen ten behoeve van de media (schrijvende pers), maar lever momenteel voornamelijk content aan voor bedrijven of personen die hiermee zakelijke doeleinden beogen.’

Bedrijfsactiviteiten

‘Zoals bovengenoemd ben ik een bezige bij. Met mijn bedrijf lever ik, zoals de naam reeds verklapt, creatieve teksten aan. Mijn klanten zijn veelal, maar niet beperkt tot bedrijven en ondernemers die geen marketingafdeling hebben. Het komt namelijk vaak voor dat iemand geconfronteerd wordt met ‘een uitdaging’ en daarvoor een formele brief, een onderzoekstuk of projectplan moet opstellen. Ook kan het weleens voorkomen dat er een bepaalde look and feel, oftewel invalshoek of schrijfstijl gewenst is, die men intern niet ‘raakt’ binnen hun onderneming/bedrijf. Dat is het moment dat ik dan word ingeschakeld en mijn schrijftalent en interview- en onderzoekstechnieken aan het werk zet. En vaak met succes, omdat ik het heb van tevreden, maar beter nog, terugkerende klanten.’

‘Daarnaast ben ik in familieverband actief in de Toerismesector, in een Inheemsdorp, waar wij op reserveringsbasis gasten toelaten op het resort en hen vervolgens in de gelegenheid stellen in alle rust uiterst te genieten van de cultuur, traditie, natuur en het natuurschoon aldaar. Maar daar houd ik het niet bij. Omdat ik zelf van Inheemse komaf ben en deze groep uit de samenleving, meer op de voorgrond wil brengen, heb ik mijn schrijftalent ook daarvoor aangewend en het script voor een documentaire geschreven die ondertussen reeds is verfilmd en van het jaar nog in première gaat.’

 

Verwachtingen Curaçao

Ondertussen heb ik het eiland vier keren bezocht en voel mij daar, net als in switi Sranan, thuis. Hoewel ik alleen de toeristische ervaring heb met Curaçao, ben ik van mening dat de kans op slagen in het buitenland veelal met je eigen attitude en aanpassingsvermogen te maken heeft. Ik ben er van overtuigd dat Curaçao, qua werk en de vaardigheden die ik bezit, een wereld aan klanten te bieden heeft. Niet alleen op gebied van journalistiek en content writing, maar ook op het gebied van het Recht, daar wij het Nederlands systeem veelal met elkaar delen, gezien velen van onze wetten zijn overgenomen en aangepast, vanwege ons koloniaal verleden met Nederland.’

 

Verwachtingen handelsmissie

‘De handelsmissie van IA biedt een geweldige mogelijkheid om via de organisatie met de juiste mensen in contact te komen. In mijn geval denk ik aan personen in de Toerismesector, de advocatuur en de media, alsook ondernemers/bedrijven die behoefte hebben aan een content writer of een consultant in projectontwikkeling.’

Mijn boodschap

‘De taal verbindt ons, dat klopt. Maar het is samenwerking, out of the box denken en de wil om te leren van elkaar, dat de wereld tot een leuke ‘speelplaats’ maakt. Niet alleen creëren wij zo de mogelijkheid om onze grenzen te verzetten en meer mensen te bereiken met onze producten, diensten en creaties, maar wij leren zoveel mooie culturen en tradities kennen, ontdekken wat wij allemaal met elkaar gemeen hebben en staan zo steeds meer open voor elkaar. De wereld heeft meer van dat soort mensen nodig: door te leren kun je persoonlijk groeien en vorm je zo een ware bijdrage voor jouw omgeving, in welk werelddeel jij je ook bevindt.’