• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Goedele Leyssen: ‘volg je dromen, maar vergeet niet onderweg te genieten’

Internationaal Ambitieus staat voor zakelijke verbinding tussen professionals en ondernemers binnen de 9 Nederlands sprekende landen. De zakelijke verbinding creëren wij onder andere door het organiseren van webinars, inspirerende evenementen, het schrijven van artikelen en afnemen van interviews met inspirerende personen. Deze keer interviewen wij Goede Leyssen uit België. Zij maakte een drastische verandering in haar leven nadat ze naast Julia Roberts zat. Welke verandering was dat?
 
Ik was 12 jaar lang in loondienst bij Sanoma Magazines als Beauty en Gezondheidsjournalist. In 2008 werd ik voor een opdracht naar India gestuurd. Op dat moment lagen zowel de werkdruk als het tempo zeer hoog bij het blad waar ik voor werkte. Ook op persoonlijk vlak draaide alles een beetje vierkant in mijn leven. Ik was moe en gestresst. In India kwam ik in contact met yoga en meditatie. Die brachten me innerlijke rust en gaven me–één keer weer thuis- de kracht om beter met de uitdagingen in mijn leven om te gaan. Ik besloot om een teacher training te volgen en begon naast mijn werk als journalist ook yogales te geven.
 
Goedele Leyssen op de nationale televisie
 
Veel reizen
Voor mijn job als journalist moest ik heel veel reizen. Dat was moeilijk te combineren met de wekelijkse yogalessen die ik gaf. Op een bepaald moment zat ik op een prachtig evenement in Parijs met Julia Roberts naar aanleiding van de lancering van een nieuw parfum en ik dacht: ik wil eigenlijk yogales geven. Op dat moment besloot ik dat ik een rustigere job wilde die me de kans gaf om mijn yoga activiteiten te ontwikkelen. Een vriend beloofde me een job waarop ik mijn ontslag gaf bij Feeling. Toen die job toch niet doorging, zat ik plotseling zonder werk. Yoga en meditatie hielpen me opnieuw door deze moeilijke periode. Het bracht me op het idee om onder Live With Grace –ook de naam van mijn website – een yoga lifestyle weekend te organiseren om mijn kennis en ervaringen door te geven. Na het weekend kwam er een voorstel van Uitgeverij Manteau om een healthy lifestyle boek te schrijven. Dat is Boost geworden. Ik heb Boost geschreven terwijl ik als freelance marketing manager werkte voor een shop die niche beautyproducten verkocht, maar ik voelde heel erg dat dat mijn ding niet was (en mijn baas voelde dat ook). In 2014 ben ik dan opnieuw begonnen en ben ik fulltime workshops voor bedrijven en particulieren, retreats in binnen- en buitenland en lezingen beginnen te geven. In September 2015 is mijn tweede boek Balans verschenen en ik ben op dit moment bezig aan mijn derde boek.
 

''Toen die job niet doorging, zat ik plotseling zonder werk''

 
Mediteer elke ochtend
Ik kon in het begin erg moeilijk om met de totale vrijheid die ik had. Mijn eerste reactie was om zo hard mogelijk te gaan werken. Hierdoor putte ik mijzelf echter helemaal uit. Dat is verleden tijd. Ik stop altijd om te lunchen tijdens de middag in plaats van als een robot door te werken. Ik maak tijd om om de andere dag te gaan lopen, ook al is het vreselijk druk. Ik mediteer elke ochtend en ik doe yoga en ademhalingsoefeningen zodat ik helemaal in balans ben vooraleer ik mijn mailbox open. Hierdoor voel ik me beter, heb ik meer veerkracht en ben ik een stuk creatiever en productiever.
 
Tips voor ondernemende lezers van Internationaal Ambitieus
Ik weet niet of dit typisch Belgisch is, maar voor mij is het belangrijk om de mensen met wie ik zaken doe ook persoonlijk een beetje te leren kennen. Ik doe wat ik doe met mijn hart en ziel en ik werk graag samen met mensen die ook 100% geloven in wat ze doen omdat ze me inspireren. Dat probeer ik altijd eerst te weten te komen.
 

''Voor mij is het belangrijk om de mensen met wie ik zaken doe ook persoonlijk een beetje te leren kennen''

 
Aankomende 3 jaar
In de aankomende drie jaar zou ik een grote healthy lifestyle community rond yoga en healthy food & lifestyle willen creëren, voor een stuk online en voor een stuk in real life met events, workshops etcetera.
 
Favoriete uitspraak
Eén van mijn favoriete uitspraken is: ''There is no way to happiness, happiness is the way.'' Vol enthousiasme achter je dromen aangaan is super, maar het is wel belangrijk dat je niet vergeet om ook onderweg met volle teugen te genieten van alles wat op je pad komt.
 
Meer over Goedele vind je op www.livewithgrace.com. Goedele is ook actief op Instagram, op Twitter en op Facebook.