• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Goudkoorts in Suriname?

Het feit dat het de afgelopen 5 jaar ontzettend goed is gegaan met de economische groei maakt Suriname een interessant land qua kansen en mogelijkheden. Vele Nederlandse bedrijven zijn al gevestigd in Suriname en ook China timmert stevig aan de weg. Het land is 5x zo groot als Nederland, terwijl Nederland 3x zoveel inwoners telt waarvan 350.000 Surinaamse Nederlanders volgens de volksmeting van 2014. Nederland en Suriname delen een geschiedenis, maar het potentieel van vandaag de dag kan nog veel beter worden benut. En er is nog veel meer…

‘HUB’ naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied
Suriname is qua ligging een interessante HUB tot Zuid-Amerika. In China heeft men dit door en daar spreekt men niet eens Nederlands. Wat is de meest efficiënte weg om de Zuid-Amerikaanse markt te veroveren?  Het wiel zelf uitvinden of jezelf positioneren in een land waar men de Nederlandse taal al spreekt? Andersom fungeert Nederland als HUB en biedt toegang tot Europa. Met de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol ligt Nederland hiervoor gunstig gepositioneerd. Tevens is Suriname lid van Caricom, de Caribbean Community, een unie bestaande uit in totaal 20 landen. Benieuwd naar de de do's and dont's voor zaken doen in Suriname?

Caricom
Door het lidmaatschap van Caricom is het voor ondernemers extra interessant om zich op de Surinaamse markt te begeven. Caricom omvat het Caribisch gebied en bestaat uit 20 landen, waarvan o.a. Trinidad & Tobago een land is met veel potentie. Er heerst daar een goed investeringsklimaat voor internationale ondernemingen. De aardgassector is een snelgroeiende sector, maar er is ook een solide groei in de oliesector. Volop kansen dus.

Win-win
Het is geen geheim dat Suriname de afgelopen 5 jaar booming is geweest. Als een van de weinige landen had Suriname tijdens de crisis een groei van de economie. Vooral in de regio kromp de groei al 5 jaar achter elkaar, terwijl de Surinaamse groei boven het regionale gemiddelde lag. Alleen dit feit al maakt Suriname interessant voor bedrijven, die bijv. hun proces willen outsourcen. De taal heb je mee in vergelijking in tegenstelling tot bijv. Zuid-Afrika. Benieuwd naar meer kansen binnen de Nederlandstalige landen? Check Praat Nederlands met me!

Actie
Wacht niet langer en bekijk wat er voor jou mogelijk is in Suriname. Het is tevens de poort tot Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Gerelateerd: 60% procent Surinamers willen remigreren