• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Grace Boldewijn: ‘Al staat mijn bedrijf in brand, dan moet niemand mij bellen want ik ben geen brandweer’

Grace Boldewijn is een bevlogen ondernemeemster met veel passie voor de ontwikkeling van de mens, techniek en heeft een speciaal plekje in haar hart voor haar geboorteland Suriname. Innovatie en Duurzaamheid staan centraal in uitdagingen die zij aangaat. In 1998 is zij haar bedrijf gestart en bijna 18 jaar na dato heeft zij een succesvol bedrijf opgebouwd waarbij deze elementen in voorkomen. Haar bedrijf BoCari is internationaal uitgerold en heeft vestigingen in Nederland, Suriname en Curaçao.

Sleutel tot succes 

Als Grace de cliché vraag wordt gesteld wat haar sleutel is tot succes, heeft zij geen enkel bedenktijd nodig. Zij somt op: 'Durven en doen zijn belangrijke kenmerken voor mij, netwerken en dan vooral voor mijn bedrijf, omdat de techniek nog steeds een mannenwereld is en tot slot moet je bereid zijn hard te werken.' Aan gevestigde ondernemers geeft zij mee om de bedrijfsactiviteiten los te durven laten en zoveel mogelijk te delegeren naar personeelsleden. Op deze manier behoud je de helikopterview, blijf je creatief en heb je de mogelijkheid om sneller te groeien. 'Al staat mijn bedrijf in brand, dan moet niemand mij bellen want ik ben geen brandweer', vertelt zij op laconieke wijze.

Black European Business Woman

In 2002 werd deze werkethiek en doorzettingsvermogen bekroond met de 'Black European Business Woman' titel. Deze draagt zij met trots en zet zij zich tevens in voor de positie van vrouwen in het management van bedrijven en de techniek.

Enterprise Ambassador Network Suriname

Na deze successen zit Grace zeker niet stil. Naast haar bedrijf BoCari en het investeringsfonds 'Suriname Capital Investment Management', heeft zij onlangs het 'Enterprise Ambassador Network Suriname' ( EAN) opgezet. Met dit netwerk wordt beoogd om de Surinaamse droom te creëren, die is gestoeld op een aantal peilers zoals:

1. Ondernemerschap
2. Cultuur
3. Onderwijs
4. Huisvesting
5. Gezondheidszorg

Grace heeft grootse plannen voor de leden binnen 'EAN'. Ten eerste kan er zaken worden gedaan, want de drempel om te participeren is op basis van een aantal voorwaarden. Dit zorgt voor leden die echt zaken willen doen en eventueel kapitaal hebben om te investeren in projecten in Suriname. Daarnaast wordt het bereik van 'EAN' internationaal uitgerold met Surinaamse Ambassadors in andere landen waarbij je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld de Verenigde staten, Curaçao etc.

Actie 
Op 26 september was er een geslaagde kick off van het Enterprise Ambassador Network Suriname en breidt het netwerk zich snel uit. Elke laatste vrijdag van de maand zijn er ledenbijeenkomsten. Indien u meer informatie wenst kunt u de website van Enterprise Ambassador Network Suriname bezoeken.