• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Grant Cardone: ‘Het is een bestseller, bitch!’

Net nadat Amerika’s nr. 1 salescoach Grant Cardone een nieuw boek heeft uitgebracht, gaat hij lunchen met een vriend van hem. Tijdens de lunch wijst de vriend Grant op de spelfouten en verkeerde grammatica in zijn boek. Grant hoort het geklaag en de excuses en verwijten aan en als zijn vriend uitgesproken is, kijkt Grant hem strak in de ogen aan en leunt een beetje naar voren… ‘Gozer, wat klets je allemaal? Het is een 'bestseller', bitch!’

Grant Cardone is voor ons een grote bron van inspiratie geweest in de beginperiode van Internationaal Ambitieus. Het filmpje onderaan dit artikel behoort tot één van onze favorieten. Zijn wijze van spreken werkt aanstekelijk en je weet direct wat hij bedoelt. Zo doet Grant dat ook in zijn boeken, waarbij ‘10X’ ons favoriete boek is. Waar draait het allemaal om? Om het winnen en het kampioenschap. En zoals Grant zegt… ‘Kampioenen domineren. Wees geen kleine bitch!’.

Domineren
Concurrentie is als boodschap bedoeld voor consumenten, maar dit geldt niet voor ondernemers. Ondernemers moeten domineren! Overal zijn en gezien worden. Overal zijn, betekent dat je vrij bent. Zo word je een expert in het werkveld. Als dat niet gebeurt, zal je de markt verwijten dat men je niet kent. De concurrentie is vaak niet goed voorbereid of getraind, terwijl experts dat wel zijn en die houden juist van crisis. Waarom? Omdat concurrenten dan wegvallen en zij die domineren, hun slag kunnen slaan.

Heft in eigen handen
Grant schreef zijn bestverkochte boek in een weekend. Hij zegt: ‘Ik kijk niet naar het nieuws, ik maak het nieuws. Ik lees geen boeken, ik schrijf ze. Ik lees geen kranten, ik schrijf krantenartikelen. Kijk naar Coca-Cola, McDonald’s, Starbucks… volledige dominantie. Iedereen verkoopt, of je het nu wilt of niet…’. Daarbij zegt Grant wel dat succes van voorbereiding houdt en dat zij die niet goed voorbereid zijn, gestraft worden door de markt.  

Waarom schrijven?
Grant schrijft boeken omdat hij wil dat lezers hem kennen. ‘De gemiddelde Amerikaan leest één boek per jaar, de top CEO leest vijf boeken per maand. Wil je meedoen? Dan moet je lezen!'. Grant geeft voorbeelden van mensen die beweren geen tijd te hebben voor Twitter. 'Joh, je pakt je telefoon, post een tweet in nog geen twee minuten tijd, maar hebt wel meteen een potentieel bereik van 10.000 views. Hoezo geen tijd?'. Duidelijke taal van Grant die Facebook en Twitter als prospectmiddelen ziet. 'Ze kosten niets en vergroten je bereik en leveren leads en volgers op’.

Werk je jezelf niet dood?
Ook hier is Grant duidelijk in. ‘Het verliezen van je doel leidt tot een burn-out. Als je moe bent, stel jezelf dan weer de vraag ‘wat is mijn doel?’. Ook als het op prijzen en/of tarieven aankomt. Verander het bedrag wat je vraagt. Of je nou 1000 euro vraagt of 10.000 euro, het kost hetzelfde werk of dezelfde mate van inspanning’. Anderen schermen met het excuus dat geld niet gelukkig maakt. Volgens Grant is dit een punt van iemand die geen geld heeft en derhalve is het dom advies. Waarom vindt hij dat?

Waarde
Grant is blut geweest en dat maakte hem al helemaal niet gelukkig, dus prefereert hij rijkdom. ‘Hiervoor moet je wel je waarde kennen of bepalen anders krijg je dingen die onder je waarde liggen’ aldus Grant. ‘Bepaal je waarde en je zal zien dat je dingen krijgt, die je waarde matchen’. Om deze te kunnen bepalen, heeft Grant een succesformule gedeeld. Het begint met aandacht krijgen en in jezelf geloven. Vervolgens moet je jezelf dagelijks verbeteren en je bekwaamheden testen van zowel jezelf als van je medewerkers.

Succesformule
'De Kardashians houden van kritiek, want dit levert ze gigantische aandacht op en dat zonder een product te benoemen. Voordat ze haters kregen, liepen ze financieel nog niet binnen. ‘Ik haat die mensen!’ is wat hun gepromoot heeft, niet de promotie zelf. Nu worden ze bewonderd, maar daar ging eerst walging en afschuw aan vooraf. Geloof is actie ondernemen. Daarom kom je in beweging en verbeter je jezelf door filmpjes te bekijken, boeken te lezen, seminars te bezoeken et cetera'.

'Het is alsof er stiekem wordt gezegd; ‘Ik doe het juiste voor jou, maar je weet het nog niet’. Op YouTube zijn er vele kanalen en audioprogramma’s die goed voor je zijn. Dompel jezelf dagelijks onder. Er zijn verschillende manieren om te leren. Test ook je bekwaamheden en committeer je eraan. Zie het als een plicht naar jezelf toe. Het zijn ondernemers en bedrijfseigenaren als mensen die gedreven zijn en die de economie bouwen. Niet de overheid…

Actie!
Na 100 video’s kreeg Grant zijn tv-show….