• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Grant Cardone: Men begrijpt jouw harde werken niet, omdat ze het projecteren op zichzelf’

Salesspecialist Grant Cardone schreef het geweldige boek ‘10X’ waar ik binnenkort een artikel over zal schrijven. De basis van het boek komt neer op het feit dat hij het boek heeft geschreven, alsof hij tegenover je zit om je te stimuleren. Het vertelt over zijn ervaringen en hoe hij door 10 keer zo hard te werken als anderen uiteindelijk multimiljonair, ondernemer en salesspecialist is geworden.

In iedere kring komt er wel een betweter voor. Vaak zijn dit ook nog een bemoeizuchtige mensen. Die geven misschien niet direct gif omdat het niet negatief hoeft te zijn, maar het kan irritatie opwekken. Vooral als het mensen zijn, die zich bemoeien met een situatie waar ze geen verstand van hebben, maar zich daarmee willen profileren als allesweter. We zijn niet perfect als mens en hoe eerder je dat beseft, des te vrijer jij je zal voelen. Sta open voor kritiek en feedback en koppel het terug als je het er niet mee eens bent. Vraag door om erachter te komen of je wat met die feedback kan. Als je het niet krijgt, kan je dat niet meenemen voor bijv. het innoveren van je business.

Afspraken
Zeg wat je gaat doen en doe wat je zegt. Een uitspraak die je wellicht eerder of vaker hebt gehoord. Vertrouwen wordt hier o.a. op gebaseerd. Met andere woorden, als jij je afspraken niet nakomt dan is de kans groot dat men je niet snel een 2e keer vertrouwt. Als je gaat samenwerken met iemand moet je er ook voor zorgen dat je op dezelfde lijn zit. In de praktijk begint dit met samenwerken volgens afspraak. Afspraken niet nakomen kan funest zijn voor je business.

Zelfverheerlijking
Een rijk man hoeft niet te zeggen dat hij veel geld heeft. Mensen die aan zelfverheerlijking doen proberen hun onzekerheid te camoufleren. Ze houden de schijn zo erg op uit angst dat hun werkelijke aard ziet. Uitstel is ook een gevolg van angst. Grant Cardone noemt dit ‘angst voor succes’. Als jij weet dat je een goed product hebt en je zelfs de koopmotieven van je klanten kent, waarom aarzel je dan om potentiële klanten te bellen? Het gekke is dat als je die klanten belt, je daadwerkelijk een reden hebt voor het opscheppen en ophemelen.

Wees een baas
Als er telkens misbruik wordt gemaakt van je goedaardigheid komt er een moment dat de vulkaan gaat barsten. De kunst is om de uitbarsting in je voordeel te gebruiken, door die energie te stoppen in je werkstuk of in je business. Dan buig je het om naar iets positief, mits je natuurlijk een haatbericht gaat opstellen. Het heft in eigen handen nemen, met jezelf afspreken dat dit je nooit meer overkomt, dat je het voortaan strakker gaat regelen… Allemaal voorbeelden waaruit blijkt dat je op weg bent om een baas te worden. Domineren in plaats van concurreren. Leiden in plaats van volgen. Staan voor je principes in plaats van je te laten overrompelen. Doe alsof jij het eigent.

Actie!
Tip van Grant Cardone: ‘je omgeving doet vervelend en geïrriteerd naar jou toe omdat je zogenaamd te hard werkt. Men heeft geen begrip omdat ze het reflecteren op zichzelf’.