• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Graziëlla Hunsel Rivero: de zangeres die mensen internationaal wil binden

Graziëlla Hunsel Rivero… Zangeres en docent Spaans of zoals ze zelf zegt ‘teacher by day, singer by night’. De Surinaamse/Spaanse zangeres uit de Bijlmermeer, dochter van de diva van het Surinaams levenslied, Anne-Marie Hunsel, is al ruim 30 jaar actief op muzikaal gebied. Vorig jaar werd ze door haar leerlingen van het Arte College opgegeven voor The Voice of Holland. Wat is ze gaan doen na de Voice?

Op 24 juli bracht Graziëlla haar eerste single ‘Just me’ uit van haar nieuwe album ‘Minute Made Woman’. Samen met Surinaamse gospelartiest en coach van ‘Surinam got talent’ Asgar Koster bracht ze in september het nummer ‘Walk with me’ uit. De clip is deels in Suriname opgenomen (zie onderaan de pagina). De afgelopen maanden heeft ze nieuwe liedjes geschreven en geproduceerd met producer Joos van Leeuwen en opgenomen in studio van Fluitsma (speelt ook gitaar op haar album) en Van Tijn. De zangcarrière loopt dus lekker, maar wat doet Graziëlla nog meer naast het zingen?

Docent Spaans
Graziëlla gelooft in talent, in de wilskracht om je dromen te realiseren en het behalen van je persoonlijke doelen. Ze staat voor verbinding en als docente zijn haar lessen een mix van theorie toegepast in een praktische setting. “We willen het vak tot leven brengen. De relatie met de docent is daarbij belangrijker dan het vak zelf. 'Ik zie het als mijn taak om de leerlingen zich prettig en vrij te laten voelen. Dat doe ik onder andere op een kunstzinnige manier, met vaardigheden die leerlingen leuk vinden. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met collages, filmpjes, fotoromans etc. Het is de bedoeling om de ‘plezier factor’ omhoog te brengen. Zo creëer je passie.”

Passie
Graziëlla is gepassioneerd en combineert haar liefdes voor Suriname en de Spaanse taal. Op de website ‘Mapa Musical’ is ze actief om de Surinaamse muziek op de kaart te zetten in het overwegend Spaanstalige Zuid-Amerika. Het past ook bij Graziëlla en haar drijfveer voor ‘giving back’. ‘Suriname is als een van de kleinste landen van Zuid-Amerika, waar ook nog eens Nederlands wordt gesproken, een beetje de vreemde eend in de bijt. Dit terwijl Suriname ontzettend veel talent heeft.’ Graziëlla zou de perfecte muzikale ambassadrice kunnen zijn als het gaat over informatieverstrekking over Surinaamse muziek binnen de Spaanstalige were;d. Hieruit blijkt wederom haar ambitie voor verbinding. Neem eens kijkje door hier te klikken.

Het gezicht
Ze werd misschien niet ‘The Voice’ maar ze is zeer zeker het gezicht! Graziëlla is onderdeel van de campagne van De Nieuwe Bibliotheek van Almere waar zij staat voor het 'Nieuwe opgroeien!'. In februari is zij ook als spreker te bewonderen bij ‘Speakersnight’ in De Nieuwe Bibliotheek , een productie van Internationaal Ambitieus. Ook met haar leerlingen is Graziëlla regelmatig in de bibliotheek te vinden: “Er is hier een schat aan kennis over allerlei uiteenlopende onderwerpen, in verschillende vormen: boeken, kranten, tijdschriften, films. Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen daarmee in contact te brengen. Voor mij sluit dat aan bij het ‘nieuwe opgroeien’, een van de labels van de nieuwe bibliotheek. Opgroeien met passie. Ik wil graag mensen motiveren om elke dag het beste uit zichzelf te halen als het gaat om het ontwikkelen van hun passie’’.

ZOJazz Lounge
Aanstaande vrijdag (23 oktober) is Graziëlla te bewonderen bij het nieuwste jazzpodium in Amsterdam Zuidoost. Elke maand is er een ander thema en line-up, maar iedere editie staat in het teken van jazz muziek, mensen ontmoeten en lekker happy zijn. Een ongedwongen sfeer waar men zich lekker en vrij kan voelen en weer naar huis gaat met een smile. Graziëlla treedt op met volledige band of een jazz trio. Vrijdag is thema ‘latin jazz’. Kijk voor meer info op de site.

Actie
Kom vrijdag langs bij ZOJazz Lounge! Als je Graziëlla wilt volgen kan dat via haar site. Graziella is ook te vinden op Lukida, een podium voor creatieve makers waar men een abonnement op kan nemen. Als internationale artieste is Graziëlla op de goede weg in Nederland, Suriname en ook op de Belgische radiostations is ze al te horen. Wellicht komt Amerika daar binnenkort ook bij, aangezien ze een samenwerking heeft in Florida. In maart 2016 heeft ze haar eerste eigen ‘one-woman’ show in de Stadsschouwburg Almere.