• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Graziëlla Hunsel Rivero: ‘niets is zo geïmproviseerd als het leven door de keuzes die je maakt’

Het gaat hard met Graziëlla sinds we haar in oktober 2015 interviewden. Toen was het net na haar deelname aan de Voice of Holland en begon ze met eigen producties. Van singles tot albums tot een lezing bij TedX Hilversum, Graziëlla verscheen overal. En aanstaande zondag vindt de première van haar nieuwe show ‘The Jazz In Me’ plaats. Hoe krijgt Graziëlla het voor elkaar om de mensen te raken?

Ze gaat twee shows doen waarvan de première in de Kunstlinie in Almere is. De show ‘The Jazz In Me’ is storytelling gecombineerd met ‘jazz standards’. ‘Niets is zo geïmproviseerd als het leven door de keuzes die je maakt en de situatie waar je voor komt te staan’. Dat is de onderliggende gedachte van de voorstelling en aan de hand van vier decennia uit haar eigen leven koppelt ze ‘jazz standards’ van vroeger en nu. De bekende jazzliederen. ‘Het draait om het persoonlijke, zodat ze terugkomen. Een personal touch van mij’.

Waar draait het om in ‘The Jazz in Me’
Voor zangeres Graziëlla Hunsel Rivero is jazz ‘One of the music styles that make the difference’. Dat liet ze de afgelopen seizoenen al horen in haar show The Grand Ladies of Jazz waarin ze, samen met onder meer met haar moeder Anne-Marie Hunsel, liederen vertolkte van Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald en Dinah Washington in de sfeer van The Cotton Club. In The Jazz in me staat Graziëlla Hunsel Rivero er helemaal alleen voor. En doet ze wat ze het allerliefste doet: jazzy songs delen met haar publiek, van standards tot de songs van de nieuwe generatie jazzartiesten die te maken hebben met de persoonlijke emotie, the jazz in een ieders leven.

Spaans Suriname in de Bijlmer
De Spaans-Surinaams-Amsterdamse zangeres Graziëlla Hunsel Rivero, dochter van ‘de diva van het Surinaamse levenslied’ Anne-Marie Hunsel, begon al met zingen toen ze vijf was. Ze vertolkte toen een nummer van Michael Jackson op een talentenshow in Buurthuis de Bonte Kraai. In 1987 werd ze geselecteerd voor de jeugdopera ‘De naam van de Maan’ van Annie M.G. Schmidt die een week lang te zien was in het Amsterdamse Muziektheater. Ze zong in schoolband van Het Amsterdams Lyceum en deed mee aan de Soundmixshow, waar ze, als 15 jarige,  vierde werd in de finale. De vele aanbiedingen die ze daarna kreeg, sloeg ze dapper af, want ze wilde vooral eerst haar school en studie afmaken. Muziek bleef toch altijd een groot deel van haar leven uitmaken en maakte Graziëlla deel uit van verschillende muzikale projecten.
 
De carrière van Graziëlla Hunsel Rivero
Graziëlla Hunsel Rivero haalde haar VWO-diploma aan het Amsterdams Lyceum en studeerde daarna Spaanse taal en letterkunde aan de UvA. Als docente Spaans heeft zij 13 jaar in Almere gewerkt op het Baken Park Lyceum en het Arte College in Almere Poort. Haar leerlingen waren, behalve door haar Spaans, ook onder de indruk van haar zangtalent, want ze gaven haar op voor The Voice of Holland 5, waar ze gecoacht werd door Marco Borsato. Met haar moeder Anne-Marie Hunsel bewaart ze het culturele erfgoed van Suriname, onder meer met het project ‘Den pikin fu switi Sranangron 2000’. In 2011 vertolkte Graziëlla een rol in de musical ‘De Koningin van Paramaribo’ naar de gelijknamige bestseller van Clark Accord. In hetzelfde jaar ging haar eerste eigen productie ‘The Grand Ladies of Jazz’ in première in een uitverkocht Bijlmer Parktheater. Met deze productie heeft zij 2 seizoenen mee door het land getrokken.

Gerelateerd: Graziëlla Hunsel Rivero: de zangeres die mensen internationaal wil verbinden

Op de rit
Inmiddels is zij bezig met haar 2e solo album. Haar eerste single "Just me" kwam in juli 2015 uit en stond binnen 2 dagen op  nummer 1 in de I-tunes top 100 van Nederland en wordt haar muziek door heel veel lokale maar landelijke radiostations ondersteunt. Begin 2016 zal haar nieuwe album "Minute Made Woman" op de muzikale markt verschijnen en is ook creatieve maker bij Lukida BV waar zij op een originele manier een muzikaal cadeau aan haar fans teruggeeft.

Showgirl
11 februari was Graziëlla de hoofdspreker tijdens de tweede editie van Speaker’s Night. Een avond waar ze vele zielen raakte en de lovende reacties en complimenten aan elkaar kon rijgen. Reden genoeg voor de organisatie om Graziëlla wederom het podium te bieden op 14 april bij de vierde editie van Speaker’s Night met als thema ‘De kracht van positief denken’. Ze zal voor het entertainment zorgen en deelt ook twee singles uit. Na afloop is er een ‘Meet & Greet’. Wil jij kansmaken op een single? Kom dan 14 april naar Speaker’s Night!

Actie!
Zondag 20 maart is de première van ‘The Jazz In Me’ van 16.30 tot 18.30 uur in het Kunstencentrum de Kunstlinie, te Almere-Stad. Het adres is Esplanade 10, 1315 TA Almere. Voor meer informatie klik je hier.