• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Guy Penders: ‘vanuit België succesvol investeren in Dubai’

Internationaal Ambitieus is het énige consultancyplatform dat ondernemers verbindt binnen de negen Nederlands sprekende landen. Dit doen wij door inspirerende evenementen en buitenlandse handelsmissies te organiseren, maar ook door interviews af te nemen met ondernemende en inspirerende personen. Deze keer interviewen wij Guy Penders van CORE Invest. Waarom besloot hij om in Dubai te investeren?
 

Guy Penders is een 49 jarige multiondernemer die zich nu volledig focust op vastgoedbeleggingen in Dubai. Hij begon op zijn 17de met het herstellen van BMW's in de achtertuin van zijn ouders, op 24 jarige leeftijd opende hij de deuren van zijn eigen BMW dealership in Maasmechelen en één jaar later opende hij benzinestations in Limburg,

Op zijn 27ste verkocht hij zijn zaken aan een multinational. Zo ging hij verder met sportcentra's, indoor-karting circuits, groene energieprojecten, cosmetica, projectontwikkelaar en tenslotte vastgoed verhandelaar en advies, met betrekking tot het vastgoed in Dubai onder de naam CORE Invest. Hij studeerde af als RERA Broker in Dubai aan Dubai Land Department. Hij is ook als Master In Result afgestudeerd bij het Carl Van De Velde Trainingsinstituut (alsook gastspreker voor Dubai). Als sport doet hij fervent aan fitness en golfen.

Vastgoed Dubai
Mijn bedrijf CORE Invest is nu reeds 2,5 jaar actief in het vastgoed in Dubai. Het onderscheid maak ik vooral in het advies op maat voor elke Belg of Europeaan. Voor elk persoon of bedrijf is de situatie anders en zeker ook voor elk land, zowel belastingtechnisch alsook de persoonlijke situatie en gezinssamenstelling. Het property management en vastgoedbeheer doen wij voor mensen die reeds vastgoed bezitten in Dubai en natuurlijk ons eigen cliënteel. 

 

Interessant ondernemen Dubai
Guy doet zelf al negen jaar voor zijn eigen portefuille en beleggingen aankopen in appartementen in Dubai. Zo weet hij ons te vertellen dat in de voorwaarden is opgenomen dat de huurder de volledige huur alsook de huurwaarborg jaarlijks volledig vooruit betaalt. De rendementen zijn dan ook netto (7%) en men is zeker van zijn huurgelden, dus geen achterstanden of leegstand. Een huurder die vervroegd opzegt betaalt dan ook 2 maanden extra als opzegboete.
 

Rekening houden ondernemen Dubai
Mijn gulden regel is enkel te investeren in de toplocaties.  Door marktkennis weten wij dat deze appartementen niet perse duurder hoeven te zijn. Wij hebben zelf ook appartementen in beheer in de gebouwen die we verkopen aan onze klanten. Om deze reden kennen we deze gebouwen vanaf de ruwbouw tot oplevering. 
De rendementen in Dubai zijn minimaal 7% netto op de huurinkomsten. De jaarlijkse groei in het vastgoed in Dubai ligt gemiddeld rond de 6%. Als men deze cijfers optelt en vergelijkt met ons spaarboekje dan is het zeker een mooie belegging voor jouw portfolio.

Tevens organiseren wij maandelijks een 4-daagse business trip naar Dubai. Het evenement heet 'Business meets Pleasure' en wordt volledig door ons verzorgd. Hierbij kan je denken aan: verblijf, vlucht, elke dag een diner in een toprestaurant en projectbezichtiging.
 

Afsluitende quote
Bezin voordat je begint en omring je met de juiste en betrouwbare mensen.